Η ανάκληση της Ford σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αφορά 376 Fiesta με πετρελαιοκινητήρα με ημερομηνία παραγωγής από 11-2-2010 έως 30-12-2011στο εργοστάσιο κατασκευής της Ford Motor Company στην Κολονία και από 3-3-2010 έως 22-12-2011 στο εργοστάσιο στην Βαλένθια.

Σε ορισμένα από αυτά η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου προθερμαντήρων (GPCM) μπορεί να επηρεαστεί από υγρές καιρικές συνθήκες εξαιτίας του σημείου τοποθέτησής της (μπροστινή αριστερή κάτω πλευρά του χώρου του κινητήρα).

Η GPCM δεν είναι αδιάβροχη και τυχόν εισχώρηση νερού στην ηλεκτρονική μονάδα μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση με πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς. Επειδή η GPCM έχει συνεχώς ενεργή παροχή τάσης, υπάρχει επίσης πιθανός κίνδυνος πυρκαγιάς σε περίπτωση μη επίβλεψης του οχήματος.

Η τοποθέτηση της νέας σχεδιασμού αδιάβροχης μονάδας GPCM θα γίνει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της FORD. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης της εταιρείας Ford Motor Hellas AEBE στο τηλέφωνο 2104805620.

Βαγγέλης Γκούμας