Είναι η πρώτη φορά που μια ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία ανο��γει τις πόρτες της στο Google Street View, έχοντας ως αποτέλεσμα το «Abarth Virtual Tour», μια μοναδική και συναρπαστική εμπειρία για να ανακαλύψει κανείς τα κεντρικά γραφεία της Abarth στο Τορίνο.

Προσβάσιμη από την επίσημη ιστοσελίδα Abarth.com και από το Google Maps, αυτή η γοητευτική περιοδεία επιτρέπει στους χρήστες να επισκέπτονται κάθε γωνιά των κεντρικών γραφείων της Abarth.

Ξεκινά στον εκθεσιακό χώρο - εμφανίζοντας ιστορικά μοντέλα, αγωνιστικά αυτοκίνητα και την νέα γκάμα Abarth - και στη συνέχεια ταξιδεύει κατά μήκος των διαδρόμων, ανάμεσα στην κληρονομιά και την ιστορία της μάρκας, καταλήγοντας σε μία όμορφη αναπαραγωγή του γραφείου του Karl Abarth.

Η εξερεύνηση συνεχίζεται στην καρδιά του εργοστασίου, το συνεργείο: εδώ, οι χρήστες θα βλέπουν τις ράμπες με τα αυτοκίνητα στα οποία οι μηχανικοί εργάζονται, τα διάφορα τεχνικά τμήματα, όπου τα αυτοκίνητα συναρμολογούνται, καθώς και το θάλαμο ψεκασμού.

Είναι ένα καινοτόμο εργαλείο για να ανακαλύψει κανείς ολόκληρη την γκάμα της Abarth, με τη δυνατότητα της «περιήγησης» σε όλα τα αυτοκίνητα με οπτική 360° στο χώρο των επιβατών.

Ένα από τα πιο ελκυστικά μέρη για να επισκεφτείτε είναι, χωρίς αμφιβολία, ο χώρος που αφιερώνεται στο Abarth 695 BIPOSTO, ένα πραγματικό «εικονικό εργαστήριο», όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει από όλες τις γωνίες, τόσο στο εσωτερικό όσο και απ’ έξω, και να ανακαλύψει όλα τα αποκλειστικά του τεχνολογικά χαρακτηριστικά χάρις στα τεχνικά σχέδια και τα videos.

Το "Abarth Virtual Tour" παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα στο πρόσφατο Σα��όνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι χρησιμοποιώντας το Oculus Rift, ένα φορητό σύστημα κεφαλής που τοποθετείται πάνω από τα μάτια και το οποίο καλύπτει το οπτικό πεδίο του χρήστη εξ ολοκλήρου, αναπαράγοντας καθημερινό περιβάλλον σε 3D, σε αυτή την περίπτωση τα κεντρικά γραφεία της Abarth στο Τορίνο.

Βαγγέλης Γκούμας