Λίγο πριν ανοίξει τις πύλες του για το κοινό η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου το φετινό στο Παρίσι - Mondial de l’Automobile, η Honda αποκαλύπτει συναρπαστικές νέες λεπτομέρειες από το πολυαναμενόμενο Civic Type-R.

Την ισχύ θα παρέχει ένας 2.0 i-VTEC κινητήρας Euro 6 της σειράς Earth Dreams Technology της Honda. Αποδίδοντας ιπποδύναμη πάνω από 280 ίππους, θα προσφέρει απαράμιλλες επιδόσεις συγκριτικά με οποιοδήποτε προηγούμενο μο��τέλο Type R – συμπεριλαμβανομένων όλων των γενιών του Civic, και των θρυλικών σπορ εκδόσεων των Integra, Accord και NSX.

Το νέο Civic Type R θα ακολουθήσει τα χνάρια των προκατόχων του με εξατάχυτο, μηχανικό κιβώτιο. Ένα ακόμα παράδειγμα της καινοτόμου φιλοσοφίας της Honda είναι το σύστημα διεύθυνσης’ ‘steer axis’.

Για να υποστηρίξει την ισχύ του υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρου i-VTEC κινητήρα, το εμπρός σύστημα ανάρτησης του νέου Civic Type R περιλαμβάνει αυτό το πρόσθετο μηχανικό σύστημα με δύο βασιλικούς πείρους υποστήριξης.Αυτό ελαχιστοποιεί τις αντιδράσεις στο τιμόνι κατά την επιτάχυνση και επιτρέπει στον οδηγό να εκμεταλλεύεται πλήρως τις οδηγικές ικανότητες του αυτοκινήτου.

Το Civic Type R θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο του νέου μπουτόν ‘+R’ της Honda. Αυτό βρίσκεται δίπλα στο τιμόνι και ενεργοποιεί το ‘+R‘ mode που υπόσχεται την πλέον συναρπαστική οδηγική εμπειρία. Η απόκριση του κινητήρα μεγιστοποιείται με τη χαρτογράφηση της ροπής να αλλάζει σε πιο σπορ ρύθμιση και με έμφαση στις επιδόσεις. Το σύστημα διεύθυνσης ανταποκρίνεται πιο άμεσα και μαζί με το νέο σύστημα προσαρμοζόμενων αποσβεστήρων τεσσάρων σημείων - Adaptive Damper System, διασφαλίζει κορυφαία οδική συμπεριφορά.

Το νέο Civic Type R δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες των Ευρωπαίων οδηγών. Θα κατασκευάζεται στο προηγμένο εργοστάσιο της Honda στο Swindon, της Βρετανίας, και αναμένεται στα καταστήματα των εμπόρων κατά τη διάρκεια του 2015.

Βαγγέλης Γκούμας