Το νέο SEAT LEON X-PERIENCE με μόνιμη τετρακίνηση και εξοπλισμό “εκτός δρόμου”, παρουσιάζεται στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι από 4 έως 19 Οκτωβρίου 2014.

Συνδυάζοντας εντυπωσιακή σχεδίαση, εξαιρετική δυναμική και ευέλικτη καθημερινή χρηστικότητα, το νέο SEAT LEON X-PERIENCE μπορεί να σας μεταφέρει με ευκολία από το αστικό περιβάλλον στην ύπαιθρο κατακτώντας νέες διαδρομές και οδηγικές εμπειρίες.

Προσφέρεται με μια σειρά από TSI βενζίνης και TDI κινητήρες diesel. Το νέο Seat Leon ST X-Perience ε��οδιάζεται με τον 1,6 TDI κινητήρα που αποδίδει 110 ίππους και συνδυάζεται με σύστημα Start/Stop και 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή προαιρετικά με αυτόματο (DSG).

Η πιο ισχυρή έκδοση diesel 2.0-λίτρων αποδίδει 182 ίππους και διατίθεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG με εκπομπές CO2 στα 133 γρμ./χλμ. Μια πιο λιτή έκδοση 148 ίππων του ίδιου του κινητήρα είναι επίσης διαθέσιμη, αλλά μόνο με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο με 126 γρμ./χλμ CO2.

Η απόσταση του από το έδαφος αυτή είναι 15 χλστ. πιο ψηλά σε σχέση με το ST με το σύστημα 4κίνησης του ισπανικού μοντέλου να συνδυάζει τον πολύδισκο συμπλέκτη Haldex με ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό.

Βαγγέλης Γκούμας