Το νέο Kia Sorento θα πραγματοποιήσει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στο Σαλόνι του Παρισιού στις 2 Οκτωβρίου, μαζί με τα Kia Rio και Venga.

Επίσης θα παρουσιαστεί τo νέο Kia OptimaT-Hybrid, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Kia ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Μακρύτερο, φαρδύτερο και χαμηλότερο από το δεύτερης γενιάς Sorento και με μεγαλύτερο μεταξόνιο, το νέο μοντέλο μεγιστοποιεί την ευρυχωρία και την πρακτικότητα της καμπίνας. Ο χώρος φορτίου αυξάνεται σε 605 λίτρα (VDA) ενώ διατίθεται με πέντε αλλά και επτά καθίσματα.

Για τους Ευρωπαίους αγοραστές θα διατίθενται τρεις κινητήρες. Ένας βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού 2.4-λίτρων (GDI), καθώς και δύο κινητήρες turbo-diesel 2,2-λίτρων και 2.0-λίτρων που αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των πωλήσεων.

Το νέο Sorento «δανείζεται» στυλιστικά από το Kia Cross GT την κάθετη μάσκα «μύτη του τίγρη», του προβολείς και το προφίλ.Κάτω από το λείο προφίλ του νέου Sorento και τις καμπύλες επιφάνειες, η τρίτη γενιά του αυτοκινήτου προσφέρει στους επιβάτες μια πολυτελή καμπίνα.

Το νέο Sorento θα προσφέρει μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών πουχ ρησιμοποιούνται για τη βελτίωση τηςπρακτικότητα και της ευκολίας, όπως ένα Around View Monitor (περιμετρική οθόνη προβολής), με τέσσερις κάμερες βοηθώντας τον οδηγό να ελιχθεί όταν σταθμεύει, και ενός Smart Power («έξυπνη» ηλεκτρική πίσω πόρτα).

Το Sorento θα ξεκινήσει την παραγωγή του εντός του τρέχοντος έτους και θα αρχίσει να πωλείται σε όλη την Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2015. Η διάθεση του στην ελληνική αγορά θα κριθεί αναλόγως των οικονομικών συνθηκών που θα επικρατούν τότε.

Βαγγέλης Γκούμας