Η 65η έκδοση της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Ανόβερο, της πιο σημαντικής έκθεσης για τα επαγγελματικά και βιομηχανικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, πραγματοποιείται από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.

Η Έκθεση θα φέρει στη γερμανική πόλη πολλούς επαγγελματίες και τους μεγαλύτερους κατασκευαστές. Εκεί φυσικά θα βρίσκεται και η Fiat Chrysler Automobiles με τη μάρκα της Fiat Professional. Η Fiat Professional πάντοτε έπαιζε κομβικό ρόλο στις πωλήσεις των ελαφρών επαγγελματικών στη γερμανική αγορά, ως η κορυφαία εισαγόμενη μάρκα.

Στο Ανόβερο η Fiat Professional εκθέτει 17 οχήματα, με ειδική εστίαση στο νέο Ducato και στην παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Doblò. Το αστέρι της έκθεσης φυσικά θα είναι το νέο Doblò, το οποίο αποτελεί την τέταρτη γενιά ενός αυτοκινήτου που σχεδιάστηκε από κάθε άποψη για να προσφέρει την πλήρη αίσθηση ενός επαγγελματικού αυτοκινήτου, όχι απλά ενός μικρού βαν αλλά ενός γενναιόδωρου ελαφρού επαγγελματικού που μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις επαγγελματικές αποστολές και σε διαφορετικά σενάρια εργασίας.

Διαθέσιμη για τις αρχές του 2015, η γκάμα του νέου Doblò περιλαμβάνει τέσσερα αμαξώματα ανάλογα με την αγορά (Cargo, Combi, Truck και Flatbed), 2 διαστάσεις ύψους και 2 μήκη μεταξονίου. Συνολικά περίπου 200 διαφορετικά σασί και περισσότερες από 1.000 πιθανές εκδόσεις και λύσεις.

Έξι μοντέλα του νέου Doblò θα βρίσκονται στο Σαλόνι. Δυο Cargo (L1H1) με κινητήρα τον 1.3 MultiJet II (75 ίππων και 90 ίππων, ο τελευταίος στην έκδοση EcoJet), ένα Cargo Maxi (L2H1) με τον 100 HP 1.6 MultiJet II, ένα Cargo XL (L2H2) με τον 90 ίππων 1.6 MultiJet II κι ένα Combi (L1H1) 120 ίππων 1.4 Natural Power.

Το νέο μοντέλο θα αποκαλυφθεί στο Ανόβερο, σε παγκόσμια πρεμιέρα, με την πρώτη μέρα να είναι αφιερωμένη στον διεθνή Τύπο.

Βαγγέλης Γκούμας