Με το σλόγκαν “Corsa, old and yellow“, η Opel δίνει και φέτος το παρών στο θρυλικό Nürburgring με το οποίο συνδέονται με μακροχρόνια παράδοση. Το 1969, η Opel επέστρεψε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, μετά τις μεγάλες, προπολεμικές αγω��ιστικές επιτυχίες της.

Η εταιρία σηματοδότησε την επιστροφή της με το πρώτο κύπελλο ενιαίου στο Nürburgring, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Automobil club von Deutschland (AvD) κατά τη διάρκεια του Γερμανικού Grand Prix. Ακολούθησαν πολυάριθμοι τίτλοι σε διεθνή και εθνικά ράλι και πρωταθλήματα αυτοκινήτων τουρισμού.

Φέτος, η Opel ξαναφέρνει τα θρυλικά αυτοκίνητά της στο Nürburgring για το 42ο Oldtimer Grand Prix, όπου η AvD είναι και πάλι διοργανωτής. Θα εκτίθενται 17 αγωνιστικά αυτοκίνητα προερχόμενα από μία ιστορία άνω των 100 χρόνων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Αρχαιότερο είναι ένα 1903 Opel Motorwagen 10/12 PS, και νεότερο ένα Corsa OPC τέταρτης γενιάς. Αγωνιστικά αυτοκίνητα σιρκουί και ράλι από τις δεκαετίες 1960 – 1970, όπως τα Rekord C “Black Widow“, RallyeKadett, Manta A Irmscher, Ascona B Group 2 και Kadett C GT/E, θα δημιουργήσουν μία γέφυρα που ενώνει το παρελθόν με το παρόν.

Βαγγέλης Γκούμας