Στην επισκευαστική βάση του Λιμενικού Σώματος στην Ελευσίνα, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης 45 περιπολικών Nissan QASHQAI. Στην προμήθεια των εν λόγω οχημάτων προχώρησε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, υπογράφοντας προ μηνών σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, Nissan -Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Η προμήθεια προέκυψε μετά από δημόσιο διαγωνισμό ανοιχτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής. Η συγκεκριμένη αγορά των περιπολικών QASHQAI, συγχρηματοδοτείται κατά 95% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 5% από εθνικούς πόρους.

Στην τελετή παραλαβής των 45 οχημάτων, παρέστη σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς και η ανώτατη ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Από την πλευρά της Nissan - Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε παρέστη το μέλος του Δ.Σ, κος Νικόλαος Θεοχαράκης.

Τα συγκεκριμένα οχήματα που με την κορυφαία ποιότητα και τις δυνατότητές τους, κέρδισαν την απόλυτη εμπιστοσύνη του Λιμενικού Σώματος, είναι εξοπλισμένα με τον κορυφαίο πετρελαιοκινητήρα 1,6 λίτρων dCi, διαθέτουν τετρακίνηση και αναμένεται να συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό, στην ανανέωση του στόλου των χερσαίων μέσων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και κατ΄ επέκταση στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του.

Bαγγέλης Γκούμας