Το νέο Volvo XC90 το οποίο θα αποκαλυφθεί στα τέλη Αυγούστου θα διαθέτει τον πιο πλούσιο και τεχνολογικά εξελιγμένο βασικό εξοπλισμό ασφάλειας στον κόσμο του αυτοκινήτου.

Οι νέες τεχνολογίες θα φέρουν τη Volvo ένα ακόμα σημαντικό βήμα πιο κοντά στο όραμά της, μέχρι το 2020 να μη σκοτώνεται ή τραυματίζεται σοβαρά κάποιος σε ένα καινούργιο Volvo. Δείτε τα κυριότερα σημεία ασφάλειας του νέου μοντέλου.

1.Για πρώτη φορά στον κόσμο, αυτόματο φρενάρισμα όταν ο οδηγός στρίβει εμπρός από όχημα που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση, με αυξημένη επικινδυνότητα.
2. Για πρώτη φορά στον κόσμο, ολιστική αντιμετώπιση εκτροπής από το δρόμο.
3 .Διαθέτει στάνταρντ τα πιο προηγμένα συστήματα ασφάλειας στην αγορά.
4.Ακολουθεί αυτόματα το προπορευόμενο όχημα σε ουρές που κινούνται αργά, με αυτόματο έλεγχο τόσο στην ταχύτητα όσο και στην κίνηση του τιμονιού.
5. Η ανίχνευση πεζών και ποδηλατών με αυτόματο φρενάρισμα ανήκει στο βασικό εξοπλισμό, πλέον ενεργή σε όλες τις συνθήκες φωτισμού, ακόμα και τη νύχτα.
6.Ολόκληρος ο κλωβός ασφαλείας στο Νέο XC90 κατασκευασμένος από βοριούχο χάλυβα υπερυψηλής αντοχής (Ultra High Strength Steel) .
7. Πέντε φορές μεγαλύτερη χρήση βοριούχου χάλυβα σε σχέση με XC90 πρώτης γενιάς.

Προσθέστε σε αυτά και τον υπόλοιπο γνωστό εξοπλισμό ασφαλείας και θα καταλάβετε για ποιο λόγο περηφανεύονται στην Volvo.

Βαγγέλης Γκούμας