Μια χαρά τα πάει η Ford στην Ευρώπη καθώς αύξησε τις πωλήσεις κατά 6,6% το πρώτο εξάμηνο του 2014 χάρη στο λανσάρισμα νέων μοντέλων και την άνοδο των πωλήσεων της βιομηχανίας.

Οι πωλήσεις Ford στις 20 παραδοσιακές αγορές της στην Ευρώπη ανήλθαν στα 605.400 οχήματα το πρώτο 6μηνο της χρονιάς – 37.700 οχήματα ή 6,6%, παραπάνω από το ίδιο διάστημα το 2013. Η συνολική αύξηση πωλ��σεων της βιομηχανίας αντίστοιχα ήταν 6.3% το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Το μερίδιο αγοράς της Ford στην Ευρώπη ήταν της τάξης του 7,9%.

Οι πωλήσεις Ford τον Ιούνιο παρουσιάστηκαν αυξημένες επίσης συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι. Πάνω από 109.000 οχήματα Ford πουλήθηκαν αυτό το μήνα με αύξηση 2,2% από τον Ιούνιο του 2013.. Πάνω από το 52% των πωλήσεων Ford τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς ήταν νέα ή σημαντικά ανανεωμένα μοντέλα.

Τα νέα προϊόντα βοηθούν επίσης στη βελτίωση της κερδοφορίας εμπόρων Ford, που έχει αυξηθεί γύρω στο 50% το πρώτο εξάμηνο. Αυτή η βελτίωση κέρδους βοηθά τους εμπόρους Ford να κάνουν τις απαραίτητες επενδύσεις ώστε να αναβαθμίσουν την εμπειρία των πελατών και να ανανεώσουν τα καταστήματά τους.

Από την αρχή της χρονιάς μέχρι τον Ιούνιο, η Ford λανσάρισε τρία νέα μοντέλα στην Ευρώπη –Ford Transit 2t, Tourneo Courier και Transit Courier – ενώ το δεύτερο εξάμηνο θα κυκλοφορήσουν και άλλα νέα ή σημαντικά ανανεωμένα μοντέλα. Μεταξύ αυτών είναι η νέα σειρά Focus – που περιλαμβάνει το Focus ST με προηγμένο κινητήρα diesel για πρώτη φορά – η οικογένεια Mondeo με το Mondeo Hybrid, και το C-MAX Energi PHEV.

Βαγγέλης Γκούμας