Έπεσε σαν βόμβα η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας ΕΛΜΑ που αντιπροσωπεύει τα αυτοκίνητα Mazda στην Ελλάδα. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η εταιρεία λόγω της κρίσης ήταν αρκετά για να βάλουν λουκέτο σε μια εταιρεία που είχε ζημιές 23 εκατομμυρίων ευρώ τραπεζικό δανεισμό 116 εκατομμύρια ευρώ και χρέη προς το προσωπικό 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τώρα αγωνία επικρατεί στ��υς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Mazda που δεν ξέρουν που θα απευθύνονται από σήμερα για τα ανταλλακτικά ή την εγγύηση που έχουν ή ακόμη και το service. H Mazda Ευρώπης θα κληθεί να καλύψει τους πελάτες της ΕΛΜΑ σε ότι αφορά στα ανταλλακτικά και τις εγγυήσεις και μένει να μάθουμε πως ακριβώς θα γίνει αυτό.

Προς το παρόν όπως μάθαμε υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά-στοκ με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες της Mazda να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην περίπτωση που χρειαστούν κάποιο εξάρτημα ή αξεσουάρ. Περιμένουμε πάντως να δούμε ποιος θα πάρει την επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα ενώ για την αποδοχή ή μη της αίτησης πτώχευσης θα αποφασίσει το δικαστήριο.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Mazda:

Η Γενική Αντιπροσωπεία των προϊόντων Mazda στην Ελλάδα ανήκει κατ' αποκλειστικότητα στον όμιλο Εταιρειών της οικογένειας Κορτέση, η οποία είναι γνωστή στο χώρο των αυτοκινήτων από το 1936, όταν ο κ. Ιωάννης Κορτέσης ανέλαβε την αντιπροσώπευση των προϊόντων της Ford μέσω της εταιρείας ΣΤΑΚΟΡ ΑΒΕΕΑ.

Οπως αναφέρεται στο site της εταιρείας: «Με μακροχρόνια ιστορία 27 χρόνων, η ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ, ως επίσημος και αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας του εργοστασίου Mazda στην Ελλάδα, συνεχίζει την αναδιοργάνωση του δικτύου της καθώς και την ουσιαστική επικοινωνία των προϊόντων Mazda στο καταναλωτικό κοινό.

Προσπαθεί και επιτυγχάνει να είναι αντάξια του ονόματος που εκπροσωπεί και επί πλέον να δίνει στοιχεία της δικής της προσωπικότητας στην εκπροσώπηση τ��ς ιαπωνικής φίρμας στην Ελλάδα.
Εφαρμόζοντας στην πράξη την Αξιοπιστία και την Ποιότητα, έχει λάβει Πιστοποίηση Ποιότητας ISO 9001 : 2000 για την εισαγωγή, διανομή αυτοκινήτων και εξαρτημάτων Mazda και για την παροχή υπηρεσιών.
Από τη στιγμή που ιδρύθηκε το 1982, ένα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της, το Πάθος για Τελειότητα. Ένα χαρακτηριστικό που ταυτίζεται απόλυτα με τη φιλοσοφία της κορυφαίας Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Mazda.

Με οδηγό αυτό το "πάθος" και ένα πανελλήνιο δίκτυο συνεργατών με 68 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν ενεργά στο όραμά της για τέλειες υπηρεσίες σε κάθε κάτοχο αυτοκινήτου Mazda, η ΕΛΜΑ χάραξε και ακολουθεί μία δυναμική πορεία με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάθε ιδιοκτήτης Mazda να αισθάνεται ότι επιλέγοντας οποιοδήποτε μοντέλο Mazda έχει ήδη εξασφαλίσει :την εγγύηση ποιότητας του εργοστασίου Mazda. Πλήρη τεχνικό έλεγχο πριν την παράδοση του αυτοκινήτου που επέλεξε.
Ανέξοδη κάλυψη της εγγύησης, που έχει το αυτοκίνητό του, από το επίσημο δίκτυο Mazda. Πλήρη σειρά γνήσιων ανταλλακτικών για κάθε μοντέλο Mazda.

Η Γενική Αντιπροσωπεία των προϊόντων Mazda στην Ελλάδα ανήκει κατ' αποκλειστικότητα στον όμιλο Εταιρειών της οικογένειας Κορτέση, η οποία είναι γνωστή στο χώρο των αυτοκινήτων από το 1936, όταν ο κ. Ιωάννης Κορτέσης ανέλαβε την αντιπροσώπευση των προϊόντων της Ford μέσω της εταιρείας ΣΤΑΚΟΡ ΑΒΕΕΑ».

Βαγγέλης Γκούμας