Η Fiat θα είναι ο κορυφαίος χορηγός της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ιταλίας κατά την περίοδο 2014-2016.όπως ανακοίνωσε επίσημα η Ιταλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Italian Basketball Federation-FIP) , που πραγματοποιήθηκε κατά το “Media Day” στο Μιλάνο.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η μάρκα θα παράσχει στην ιταλική ομάδα για τους επίσημους και τους φιλικούς αγώνες, αλλά και για τις προπονήσεις ,το Fiat Freemont το 7θέσιο best-seller και ηγέτη στην κατηγορία του για 35 μήνες.

To Fiat Freemont Θεωρείται ιδανικό όχημα για τις «υψηλές» ανάγκες της ομάδας μπά��κετ καθώς που συνδυάζει τις δυνατότητες ενός SUV, όπως το πρωτοποριακό on-demand all-wheel drive, διατηρώντας τις off-road επιδόσεις, ενώ παράλληλα ενισχύει την αποτελεσματικότητα στην καθημερινή χρήση - με τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός MPV, όπως τις 7 θέσεις, τις 32 διαμορφώσεις καθισμάτων, τους 25 αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 140 λίτρων και τον τεράστιο χώρο αποσκευών που φτάνει τα 1.500 λίτρα με όλα τα καθίσματα αναδιπλωμένα, εκτός από εκείνα της μπροστινής σειράς.

Καθ' όλη την περίοδο της χορηγίας, το λογότυπο της Fiat θα εμφανιστεί στα σορτσάκια των ανδρών, των γυναικών και της εθνικής ομάδας νέων, καθώς και στα πλαϊνά των γηπέδων, στους χώρους για τον Τύπο, αλλά και στις επικοινωνιακές καμπάνιες της Ομοσπονδίας. Η συμφωνία περιλαμβάνει και άλλες πρωτοβουλίες που θα εμπλέκουν άμεσα τους φιλάθλους του μπάσκετ, ξεκινώντας με ορισμένους διαγωνισμούς που προσφέρουν την ευκαιρία να βιώσει κανείς έναν αγώνα κοντά στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

Η συνεργασία μεταξύ της Fiat και της FIP περιλαμβάνει επίσης εκτεταμένη χρήση των αντίστοιχων καναλιών κοινωνικής δικτύωσης ώστε γίνονται share οι φωτογραφίες και τα videos των Ιταλών παικτών στα αυτοκίνητα της Fiat.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη συμφωνία χορηγίας που καταδεικνύει την στενή σχέση της Fiat με το ιταλικό μπάσκετ, όπως αποδεικνύεται άλλωστε και η υποστήριξή του σε τρία σημαντικά γεγονότα της Lega Basket Serie A το 2012: Final Eight, All Star Game και Supercoppa Italiana.

Βαγγέλης Γκούμας