Από τις 26 ως τις 29 Ιουνίου, η περιοχή του West Sussex στην Αγγλία φιλοξενεί μία από τις πιο φημισμένες διεθνείς εκδηλώσεις για το σπορ του αυτοκινήτου, που κάθε χρόνο προσελκύει πάνω από 150.000 φίλους του αυτοκινήτου, ειδικούς, συλλέκτες και διασημότητες του χώρου της αυτοκίνησης.

Για τη σ��γκεκριμένη περίσταση θα στηθεί ένα μεγάλο περίπτερο της Alfa Romeo, για να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά τη νέα Alfa Romeo 4C, τις νέες εκδόσεις Giulietta και MiTo Quadrifoglio Verde, όπως επίσης και πέντε σημαντικά αυτοκίνητα από το Μουσείο της Alfa Romeo: τις Gran Premio Tipo B "P3" (1932), Gran Premio Tipo 159 "Alfetta" (1951), 750 Competizione (1955), Giulietta SZ "stub tail" (1960) και GTA 1300 Junior (1971).


Γκεστ σταρ πίσω από το τιμόνι της GTA 1300 Junior θα είναι ο Toine Hezemans, ο αποκαλούμενος «Ιπτάμενος Ολλανδός», που ήταν ένας από τους οδηγούς που πέτυχαν νίκες στις αρχές της δεκαετίας του 70 και γενικότερα ένας από τους καλύτερους που οδήγησαν ποτέ μια "GTA 1300 Junior".

Όλες οι Alfa Romeo θα πάρουν μέρος στην κύρια εκδήλωση του Φεστιβάλ Ταχύτητας, την ανάβαση του Goodwood. Ο δύσκολος αγώνας των περίπου 2 χιλιομέτρων ξεκινάει με μία εκκίνηση σε τρεις γραμμές από το νότιο τμήμα του κτήματος Goodwood, πριν από μία απότομη στροφή εμπρός από το κτίριο Goodwood House.

Από εκεί αρχίζει η ανάβαση, σ' ένα στενό δρόμο ανάμεσα από πέτρινους τοίχους και πυκνά δάση, μέχρι τον ιππόδρομο του Goodwood, που βρίσκεται στην κορυφή του επιβλητικού South Downs. Η υψομετρική διαφορά ανάμεσα στην αρχή και το τέλος της διαδρομής είναι περίπου 100 μέτρα και η ίδια η διαδρομή είναι τόσο τεχνική και δύσκολη, που προσφέρει μια σκληρή δοκιμασία για τη δυνατότητα συγκέντρωσης και τις αντιδράσεις των καλύτερων οδηγών του κόσμου.

Η Βρετανική εκδήλωση είναι επίσης η ιδανική ευκαιρία για τον εορτασμό των 60ών γενεθλίων της Giulietta (1954-2014), τον πρόγονο -Giulietta Sprint- μιας ολόκληρης σειράς μοντέλων κι ένα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της μάρκας. Ήταν άλλωστε η Giulietta που στη δεκαετία του 50 έκανε πραγματικότητα το όνειρο φίλων του αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, αφού έκανε για πρώτη φορά πιο προσιτή την επιθυμία για την απόκτηση μιας Alfa Romeo.