Η Nissan λανσάρει το νέο X-TRAIL, εντός Ελληνικού εδάφους, στα μέσα του Ιουλίου. Σχεδιασμένο εξ’ αρχής, το νέο X-TRAIL χτισμένο πάνω στην πλατφόρμα CMF έρχεται να συμπληρώσει, μαζί με τα νέα QASHQAI και JUKE, τη γκάμα των crossover της Nissan με νέα τεχνολογία , δυναμικό στυλ και φυσικά με πολύ καλό επίπεδο πρακτικότητας.

Για την κίνηση του φροντίζει ο υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας 1,6 λίτρων dCi 130 ίππων που εξασφαλίζει τη βέλτιστη ισορροπία οικονομίας καυσίμου με εξαιρετική απόδοση, σε όλο το εύρος στροφών. Το νέο X-TRAIL, είναι διαθέσιμο με κίνηση τό��ο στους δύο όσο και στους τέσσερις τροχούς, όπου στη δεύτερη εκδοχή κινείται από το τελευταίας γενιάς ALL MODE 4x4 -i σύστημα μετάδοσης της Nissan.

Eφοδιασμένο με το νέο σύστημα Chassis Control της Nissan, αλλά και με το Safety Shield, το μηχανικό σύνολο του νέου X-TRAIL , εξασφαλίζει στον οδηγό του ένα πλήρες πακέτο ασφάλειας και άνεσης.

Το νέο X-TRAILθα διαδραματίσει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της γκάμας των crossover της Nissan. Θα κατασκευάζεται σε εννέα διαφορετικές παραγωγικές εγκαταστάσεις σε όλη την υφήλιο και θα προσφέρεται σε ένα μεγάλο εύρος της παγκόσμιας αγοράς.

Εξάλλου, σε παγκόσμιο επίπεδο , ο προκάτοχός του ήταν ένα από καλύτερα σε πωλήσεις αυτοκίνητα της Nissan και το νέο μοντέλο αναμένεται να έχει μια ανάλογη καθοριστική συμβολή στο μίγμα πωλήσεων της μάρκας.

Βαγγέλης Γκούμας