Εντυπωσιακή, δίχρωμη εμφάνιση. Μία ισχυρότερη έκδοση 140 ίππων του βραβευμένου χιλιάρη κινητήρα EcoBoost. Σκληρότερη ανάρτηση, νέα κλιμάκωση στο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων και ειδικά ρυθμισμένο σύστημα διεύθυνσης.

Αυτά διαθέτουν τα νέα Ford Fiesta Red Edition και Fiesta Black Edition που ήδη διατίθενται για παραγγελία και αναμένονται στις εκθέσεις των εμπόρων από το Σεπτέμβριο και θα είναι τα ισχυρότερα αυτοκίνητα παραγωγής 1.0L όλων των εποχών.H νέα έκδοση 140 ίππων του 1.0 EcoBoost προσφέρει περισσότερη ισχύ ανά λίτρο από τη Bugatti Veyron και τη Ferrari 458 Speciale.

Ο 1.0 EcoBoost 140 ίππων έχει μοναδική χαρτογράφηση ελέγχου υπερπλήρωσης, χρονισμού βαλβίδων και πεταλούδας γκαζιού, ώστε σε συνδυασμό με το νέο intercooler να προσφέρει 12% περισσότερη ισχύ και μία ακόμα πιο σπορ οδηγική εμπειρία με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9 δευτ. και τελική ταχύτητα 201 χλμ./ώρα σε συνδυασμό με κατανάλωση 4,5 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 104 γρμ./χλμ.

Τα τρίθυρα μοντέλα διαθέτουν πλαίσιο εμπρός πάνω και κάτω αεραγωγών, σπόιλερ εμπρός προφυλακτήρα, καλύμματα καθρεπτών με χρωματική αντίθεση, ζάντες αλουμινίου Panther Black 16-ιντσών ή ��ροαιρετικά 17 ιντσών. Το κιτ αμαξώματος περιλαμβάνει εμπρός και πίσω σπορ προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές και πίσω αεροτομή οροφής, ενώ η χρωματική αντίθεση της οροφής και των δύο μοντέλων δημιουργεί μία έντονη λάμψη.

Τα μοντέλα διαθέτουν κεντρική κονσόλα και λαβές θυρών σε gloss black, μαύρο δερμάτινο σπορ τιμόνι και κάλυμμα επιλογέα ταχυτήτων με κόκκινη ραφή. Μαύρα πατάκια με κόκκινη ραφή και ανθρακί μαύρα σπορ καθίσματα σε υλικό Ultimate με αντίθετη κόκκινη ραφή και εξωτερικές επιφάνειες.

Βαγγέλης Γκούμας