​Στις εγκαταστάσεις του Star βρέθηκε το όχημα της ομάδας «Poseidon» από το Τμήμα Μηχανολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά, που έλαβε μέρος στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας Shell.

Συγκεκριμένα, συμμετείχε στην κατηγορία Prototype με ηλεκτρικό κινητήρα με μπαταρία, κατέκτησε την 11η θέση διανύοντας 527.86 χλμ. με μια κιλοβατώρα και πραγματοποίησε ελληνικό ρεκόρ οικονομίας καυσίμου.

Το εν λόγω όχημα κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από φοιτητές. «Είχαμε τη χαρά από μία 20μελή ομάδα φοιτητών από τα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών με μία άψογη οργάνωση κατάφεραν να κάνουν μια πολύ καλή ��πίδοση που φτιάχτηκε με 5.000 ευρώ. Συνήθως το badget κυμαίνεται από 50.000 ευρώ έως και 180.000 ευρώ» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Στεργίου, αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά.

Παράλληλα είχαμε άλλες δύο συμμετοχές στο μεγάλο αυτό διαγωνισμό που διοργανώνει η Shell.

H ομάδα του πολυτεχνείου Κρήτης κατάφερε να κατακτήσει την τέταρτη θέση, όπως και το 2013, στην κατηγορία UrbanConceptμε κινητήρα υδρογόνου, βελτιώνοντας την επίδοση της. Με εξελιγμένο έλεγχο του ηλεκτρικού κινητήρα, διένυσε 58,48 χλμ. καταναλώνοντας μια μόλις κιλοβατώρα.

Η oμάδα «Προμηθέας» από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που διαγωνίστηκε στην κατηγορία Prototype με ηλεκτρικό κινητήρα με μπαταρία βελτίωσε την περσινή επίδοση και κατέλαβε την 18η θέση αγγίζοντας τα 368,45 χιλιόμετρα με μια κιλοβατώρα .

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές ομάδες, με τα λιγοστά μέσα που διέθεταν κατάφεραν να κατακτήσουν αξιόλογες θέσεις ανάμεσα σε 198 ομάδες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από 27 χώρες.