Ένα Face lifting σε ένα καλό αυτοκίνητο είναι αρκετό για να τονώσει τις πωλήσεις του. Η Toyota ανανέωσαν κυρίως εξωτερικά το Yaris στα πρότυπα του επερχόμενου Aygo δίνοντας σαφώς πιο δυναμική εικόνα.

Εσωτερικά στο πιο οριζόντιο ταμπλό έχει μπει μια μαλακή φάσα, υπάρχει νέος πίνακας οργάνων και μεγαλύτερη οθόνη πολυμέσων επτά ιντσών όπου γίνεται με αφή ο έλεγχος της δεύτερης γενιάς συστήματος infotainment Touch 2.

Οι κινητήρες έχουν παραμείνει οι ίδιοι με μικροεπεμβάσεις στον μικρότερο των 1000 κ.εκ., ο οποίος έχει σύστημα stop &start ,έχει αυξημένη συμπίεση και έχ��ι νέες επιστρώσεις για μικρότερες τριβές. Με αυτό τον τρόπο έχει9 μικρότερη μέση κατανάλωση(4,1 λίτρα/100χλμ.) καλύπτει τις προδιαγραφές Εuro6 και έχει εκπομπές CO2 95 γρμ./χλμ.

Επιπλέον η άνεση είναι μεγαλύτερη καθώς έχει ενισχυθεί η ηχομόνωση, τα ελατήρια και τα αμορτισέρ έχουν αποκτήσει πιο προοδευτική απόσβεση. H δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Yaris θα γίνει σε ένα μήνα και μετά θα αρχίσει να πωλείται στις αντιπροσωπείες.

Βαγγέλης Γκούμας