Με δύο αμιγώς ηλεκτρικά αγωνιστικά αγωνιστικά MiEV Evolution III θα συμμετέχει η Mitsubishi στην της παγκοσμίου φήμης διεθνούς ανάβασης Pikes Peak από 23 – 29 Ιουνίου στο Κολοράντο, ΗΠΑ.

Το αγωνιστικό MiEV Evolution III είναι μία βελτιωμένη και εξελιγμένη έκδοση του περσινού MiEV Evolution II. Τα βασικά εξαρτήματα όπως η μπαταρία υψηλής χωρητικότητας, ο ηλεκτρο��ινητήρας υψηλής ισχύος και το ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης (4WD) με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες έχουν συνολική ισχύ 450 kW. Χάρη στην εξέλιξη του συστήματος ελέγχου δυναμικής S-AWC έχει βελτιωθεί ο έλεγχος ελκτικής πρόσφυσης και έχει μειωθεί η ολίσθηση κάθε τροχού.

Η Διεθνής Ανάβαση Pikes Peak που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Κολοράντο των ΗΠΑ, είναι ένας αγώνας για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Εμφανίστηκε το 1916 και φέτος γιορτάζει την 92ή επέτειό της. Η ανάβαση ξεκινά από υψόμετρο 2862 μ. και οδηγεί τους αγωνιζόμενους σε μία συναρπαστική διαδρομή 20 χλμ. που μετ�� από 156 στροφές τερματίζει στην κορυφή του Pikes Peak σε ύψος 4301 μέτρα. Με υψομετρική διαφορά 1439 μέτρων, η ατμοσφαιρική πίεση, η θερμοκρασία και λοιπές συνθήκες διαφέρουν σημαντικά α��ό την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό.

Βαγγέλης Γκούμας