Το νέο Passat κάνει την πρώτη εμφάνιση του σκίτσο έτσι για να μας δώσει η VW μια γεύση για το πώς θα είναι το πετυχημένο μοντέλο της το οποίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο μοντέλο θα «πατάει» σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα, θα είναι ελαφρύτερο από τον προγονό του και θα διαθέτει σαφώς μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Θα διαθέτει υψηλή τεχνολογία που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει head-up diplay , έγχρωμη οθόνη 12,3″, σύστημα ψυχαγωγίας ακόμη και για τους πίσω επιβάτες ,με δυνατότητα σύνδεσης με smartphones και tablets, ενώ στον εξοπλισμό ασφαλείας περιλαμβάνεται σύστημα κάλυψης 360 μοιρών με κάμερες και σύστημα αυτόνομης στάθμευσης.

Νέος θα είναι και ο twin-turbo 2λιτρος TDΙ κινητήρα απόδοσης 240 ίππων με 500 Nm ροπής, που θα συνεργάζεται με 7-τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο με τετρακίνηση. Αυτό το κινητήριο σύνολο σύμφωνα με την VW θα καταναλώνει 5 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ. Επιπλέον θα υπάρχουν και κινητήρες Euro 6 TSI και TDI με κυβισμό 1.4, 1.6, 1.8, 2.0 λίτρων με απόδοση από 116 έως 280 ίππων.

Μέσα στο 2015 το νέο Passat θα διατίθεται και με plug-in υβριδική έκδοση, που θα συνδυάζει τον 1.4 TSI κινητήρα με ηλεκτροκινητήρα, να παράγουν συνδυαστικά 170 ίππους ενώ θα μπορεί να κινηθεί μόνο με τις μπαταρίες του για 50 χλμ.Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2014.

Βαγγέλης Γκούμας