Το νησί Σάο Μιγκέλ της Πορτογαλίας αποτέλεσε το σκηνικό για το περιπετειώδες Σαββατοκύριακο της τριπλής συμμετοχής της ομάδας Peugeot Rally Academy. Ο Ιρλανδός Craig Breen ηγήθηκε την πρώτη ημέρα αλλά στη συνέχεια εγκατέλειψε ενώ ο Ολλανδός Kevin Abbring ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου αφού έχασε την πρώτη θέση για λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Τέλος ο νεότερος Γάλλος Stéphane Lefebvre κυριάρχησε στο πρωτάθλημα ‘Junior’ με το 208 R2.

Ο Craig Breen και ο συνοδηγός του Scott Martin κατείχαν την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατά την άφιξη τους στις Αζόρες. Τα δύο 208 Τ16 της ομάδας Peugeot Rally Academy κέρδισαν τις πρώτες εννέα ειδικές καθώς οι Kajetanowicz και Moura εγκατέλειψαν. Ο Breen βρέθηκε μπροστά από τον Abbring, όμως ο αγώνας του Ιρλανδού σταμάτησε μετά την τελευταία ειδική της Παρασκευής (SS9) λόγω προβλήματος στον κινητήρα.

Η εγκατάλειψη του Breen άφησε στην πρώτη θέση τον Ολλανδό Kevin Abbring. Δυστυχώς, οι πιθανότητες του πληρώματος για την κατάκτηση της νίκης χαθήκαν στην δέκατη ειδική (SS10) όταν κόπηκε ο ιμάντας του υδραυλικού τιμονιού πιθανότατα από χτύπημα πέτρας. Έτσι αναγκάστηκαν να οδηγήσουν στις δύο τελευταίες ειδικές χωρίς υποβοήθηση, κάτι που τους στοίχισε 45’’ αφήνοντάς τους πίσω από τον Sousa 6’’. Επιπλέον, δέχθηκαν ποινή 10’’ λόγω καθυστέρησης 1 λεπτού για να φτάσουν στο parc ferme, γεγονός που οφείλεται στην αλλαγή ιμάντα που πραγματοποίησε το πλήρωμα. Η προσπάθεια τους για τη νίκη συνεχίστηκε μειώνοντας την διαφορά και τερματίζοντας μόλις 6,2’’ πίσω από τους πρωτοπόρους ενώ για την επίδοσή τους ανταμείφθηκαν με το Colin ΜcRae Flat Out Trophee.

O Stéphane Lefebvre με τον συνοδηγό του Thomas Dubois δεν άφησαν καμία πιθανότητα στους αντιπάλους τους ακόμα και μετά από ένα κλατάρισμα που είχαν, ένα χιλιόμετρο πριν το τέλος της όγδοης ειδικής (SS8). Στο τέλος του πρώτου σκέλους η διαφορά τους με το Φιλανδό Immonen ήταν περισσότερο από 1’ και 36’’. Συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος ��ου αγώνα, κατέκτησαν μια από τις μεγαλύτερες τους νίκες στο πρωτάθλημα “Junior”.

Τελική Κατάταξη
1. B. Sousa (Ford Fiesta
2. K. Abbring (Peugeot 208 T16), + 6.2 δευτερόλεπτα
3. J-M. Raoux (Peugeot 207 S2000), +7λεπτά 51.9 δευτερόλεπτα
4. R. Consani (Peugeot 207 S2000), +9 λεπτά18.8 δευτερόλεπτα
5. L. Rego (Mitsubishi Lancer Evo IX), +10 λεπτά .5 δευτερόλεπτα

Η επόμενη αποστολή της ομάδας Peugeot Rally Academy με τους Breen, Abbring και Lefebvre θα γίνει στο Βέλγιο (Ράλι Ypres) στις 19 Ιουνίου.
Bαγγέλης Γκούμας