Η Opel έδωσε το παρών στην κορυφαία Ευρωπαϊκή Έκθεση με θέμα τη διάσωση . Την ευελιξία του απέδειξε το Opel Insignia Country Tourer με δύο εκδόσεις οχημάτων άμεσης επέμβασης στη φετινή Έκθεση RETT mobil: ένα ασθενοφόρο και ένα διοικητικό πυροσβεστικό όχημα.

Το Insignia Country Tourer πλαισιώνεται από το νέο Vivaro, τροποποιημένο για πρώτη φορά, με μία μπλε φωτεινή μπάρα για χρήση σε έκτακτες ανάγκες. Ως όχημα μεταφορά�� ατόμων με κινητικά προβλήματα και σε έκδοση με φορητή αντλία πυρόσβεσης για το πυροσβεστικό σώμα διατίθεται το Movano .Το επαγγελματικό εργαλείο της Opel διατίθεται τώρα με νέους, ισχυρούς αλλά οικονομικούς κινητήρες – μεταξύ των οποίων ο προηγμένος 2.3 BiTurbo CDTI.


Σε περίπτωση ατυχήματος, εκτός από την ταχύτητα άφιξης των ομάδων διάσωσης στον τόπο του συμβάντος, εξίσου σημαντική είναι και η άμεση πρόσβαση σε τεχνικές πληροφορίες του εμπλεκόμενου αυτοκινήτου.
Αυτό γίνεται πολύ απλά μέσω μπουτόν. Χρησιμοποιώντας ένα κανονικό Smartphone, οι πληροφορίες μπορούν να συλλέγονται από περίπου 2.200 φύλλα στοιχείων διάσωσης που διατίθενται στο Διαδίκτυο σε 25 γλώσσες για 87 μοντέλα Opel από το 1991 στον ιστότοπο www.opel-rescuecard.com.

Περισσότερες πληροφορίες - για παράδειγμα - σχετικά με ηλεκτρικά ή υδρογονοκίνητα οχήματα ή πάνω στο θέμα «βοήθεια σε ατύχημα και ανάκτηση οχημάτων υψηλής τάσης» διατίθενται στο διαδικτυακό τόπο της Opel www.ifz-berlin.de.

Βαγγέλης Γκούμας