Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ŠKODA αναλαμβάνει ένα τέτοιου τύπου εκπαιδευτικού εγχείρημά. Δεκαέξι νεαροί σπουδαστές των τεχνικών σχολών ŠKODA AUTO κατασκεύασαν το δικό τους dream car , το σπορ κάμπριο ŠKODA CitiJet, το οποίο αποτελεί μέρος ενός εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος της ŠKODA.

Από το Νοέμβριο του 2013 δύο νεαρές κυρίες και δεκατέσσερις νεαροί άντρες ασχολούνται νυχθημερόν προκειμένου να ολοκληρώσουν ένα πολύ προσωπικό όχημα, χωρίς να τίθενται περιορισμοί στην ελευθερία της δημιουργικότητας. Ο υπεύθυνος σχεδιασμού στην ŠKODA Jozef Kabaň, καθώς και η ομάδα του παρείχαν καθ’ όλο αυτό το διάστημα πλήρη υποστήριξη στους σπουδαστές μέχρι και την ολοκλήρωση του ŠKODA CitiJet, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στο πλαίσιο της μεγαλύτερης διοργάνωσης tuning για τα αυτοκίνητα του Ομίλου Volkswagen.

To ŠKODA CitiJet είναι ένα δυναμικό και εκφραστικό κάμπριο πόλης βασισμένο στο ŠKODA Citigo. Η εξωτερική του εμφάνιση ξεχωρίζει από το μεταλλικό φινίρισμα με βασική απόχρωση το γαλάζιο που εναλλάσσεται με το λευκό, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι αλουμινένιοι τροχοί 16 ιντσών. Η αεροτομή στο πίσω μέρος είναι χειροποίητη, ενώ το σπορ ύφος τονίζουν οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο γνωστός 1.0 MPI βενζινοκινητήρας με ισχύ 75 ίππων Η επίσημη παρουσίαση του δυναμικού διθέσιου μοντέλου θα πραγματοποιηθεί στο 33ο GTI Fan Meet, στη λίμνη Wörthersee της Αυστρίας στα τέλη του μήνα (28-31 Μαΐου).

Βαγγέλης Γκούμας