Το νέο Ford Fiesta ST είναι το ταχύτερο και δυναμικότερο μικρό αυτοκίνητο παραγωγής της Ford στην κατηγορία υψηλών επιδόσεων Έχοντας εξελιχθεί από τη Ford Team RS, το Ευρωπαϊκό τμήμα του Global Performance Vehicle group της Ford Motor Company, το νέο Fiesta ST εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα 1.6 EcoBoost που προσφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δεύτερα, ισχύ 182,ίππους, ροπή 240 Nm και τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα.

Η Ford Team RS σετάρισε τα συστήματα κινητήρα, ανάρτησης, διεύθυνσης και φρένων με στόχο τη βέλτιστη οδική συμ��εριφορά και λανσάρισε συστήματα γνωστά από μεγαλύτερα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων – όπως το αναβαθμισμένο Torque Vectoring Control (eTVC) και το 3-mode Electronic Stability Control (ESC), εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και πίσω δισκόφρενα.

Η καθημερινή πρακτικότητα επιβεβαιώνεται από την κατανάλωση των 5,9 λίτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 138 γραμ./χλμ. μείωση ρύπων 20% συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά Fiesta ST, παρά την αυξημένη κατά 20% ισχύ σε σχέση με το δίλιτρο κινητήρα του μοντέλου πρώτης γενιάς.

Βαγγέλης Γκούμας