Κρυμμένοι καρχαρίες στο εσωτερικό του νέου Opel ADAM δημιουργούν έναν νέο τρόπο διακόσμησης για το αυτοκίνητο σας. Βέβαια για την Opel αυτή η διακόσμηση δεν είναι νέα. Από το 2006, μερικοί σχεδιαστές της Opel είχαν ανακαλύψει κάποιους διακριτικούς τρόπους για να διακοσμήσουν με μοτίβα καρχαριών το εσωτερικό των αυτοκινήτων. Ας δούμε για λίγο τη διαδρομή που ακολούθησαν οι καρχαρίες για να φτάσουν από τον ωκεανό στο αυτοκίνητο.

Το 2004 ο σχεδιαστής της Opel και ερασιτέχνη�� οδηγός, Dietmar Finger, βρισκόταν στο σπίτι του και πειραματιζόταν στα σχέδια του νέου Corsa. Για την ακρίβεια, παρατηρούσε το μάλλον αδιάφορο εξωτερικό πάνελ του ντουλαπιού που τον περισσότερο καιρό παραμένει στην αφάνεια καθώς καλύπτεται πλήρως από την κλειστή πόρτα του συνοδηγού. Ο γιος του Dietmar είδε το σχέδιό του με τους καρχαρίες και τους χαρακτήρισε πολύ cool.

Ο Dietmar τότε χαμογέλασε και αφού πήρε την έγκριση του γιού του ,την επόμενη μέρα έδειξε το τελειοποιημένο σχέδιο του καρχαρία στον Αυστραλό επικεφαλής σχεδίασης του Corsa, Niels Loeb, ο οποίος αμέσως αγκάλιασε την ιδέα. Ο καρχαρίας στο ντουλαπάκι μπήκε στην παραγωγή. Αποτελεί τώρα στάνταρ χαρακτηριστικό των δύο εκατομμυρίων και πλέον Corsa που έχουν κατασκευαστεί από το 2006.

To έβαλαν και στο Zafira. Η επιτυχημένη ιστορία του «καρχαρία» συνεχίστηκε. Ο Niels Loeb το ανέφερε στον Karim Giordimania, υπεύθυνο σχεδίασης εσωτερικού του Zafira Tourer, ο οποίος στην πορεία δημιούργησε τρεις μικρούς καρχαρίες που τώρα κατοικούν κρυφά στο cockpit του νέου, συμπαγούς πολυμορφικού. Όλοι είναι καλά κρυμμένοι – άλλωστε, το Zafira Tourer είναι σοβαρό αυτοκίνητο. Οι καρχαρίες πρέπει να εξελιχθούν, σκέφθηκε ο Stefan Arndt, όταν χρίστηκε υπεύθυνος σχεδίασης εσωτερικού του ADAM σε συνεργασία με τον Niels που είχε αναλάβει το εξωτερικό.
Με δεδομένη την ‘άγρια’ φύση του ADAM, οι καρχαρίες μπορούσαν να γίνουν πιο ορατοί και πιο διασκεδαστικοί. Μπορούσαν να αποκτήσουν και παρέα. Τώρα, υπάρχουν δύο καρχαρίες στο ADAM. Ο ένας εντοπίζεται εύκολα και ο άλλος ο «αθώος» συνοδεύεται από δύο αθώα ψαράκια.
Βαγγέλης Γκούμας