Η Hyundai Motor Company, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος «Hyundai Green Zone Ⅱ», τη δεύτερη φάση της επιτυχημένης δραστηριότητας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της εταιρείας για το περιβάλλον.
Κατά την πρώτη φάση του έργου, η οποία .,..
διήρκεσε έξι χρόνια, η Hyundai Motor μετέτρεψε 50 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα της αλμυρής ερήμου στην περιοχή Chakanor, Neimenggu της Κίνας, σε λιβάδι με τοπικά αυτοφυή φυτά. Η μεταμόρφωση αυτή συμβάλλει σημαντικά στην ��ρόληψη σοβαρών περιβαλλοντικών προβλημάτων που προκαλούνται από την κίτρινη άμμο, η οποία επηρεάζει ολόκληρη την περιοχή της Βόρειο-Ανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Κορέας.
Βασιζόμενη στην επιτυχία του προγράμματος…
στην περιοχή Chakanor, η Hyundai Motor αποφάσισε να ξεκινήσει τη δεύτερη φάση του «Hyundai Green Zone», στην περιοχή Zhenglan Qi, 300 χιλιόμετρα βόρεια του Πεκίνου. Σε συνεργασία με την EcoPeace Ασίας, η Hyundai Motor σχεδιάζει να δημιουργήσει στην περιοχή 40 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα λιβαδιών με φυτά εντόπιας χλωρίδας στα επόμενα πέντε χρόνια, μέχρι το 2018 .
Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος, η τοπική κυβέρνηση της Zhenglan Qi θα αναλάβει τη συνεχή διαφύλαξη και διατήρηση της περιοχής. Η Hyundai Motor για την πραγματοποίηση του προγράμματος θα προσλάβει τοπικούς υπαλλήλους, συμβάλλοντας στην οικονομική ανεξαρτησία της κοινωνίας, αλλά θα συμμετάσχουν και φοιτητές από την φοιτητική ομάδα εθελοντισμού του Ομίλου (Happy Move Global Youth Volunteers), ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν σε πολιτιστικές ανταλλαγές με Κινέζους φοιτητές, οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα.
Με αφορμή την επιτυχία του …
προγράμματος, η Hyundai Motor επιλέχθηκε ως η πιο υπεύθυνη εταιρεία διεθνώς από το Κινεζικό Φόρουμ Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τέσσερα συναπτά έτη από το 2011.Η Hyundai Motor Group έχει πραγματοποιήσει ποικίλες δραστηριότητες ΕΚΕ σε τέσσερις βασικούς άξονες : Easy Move, Safe Move, Happy Move και Green Move . Μεταξύ αυτών, υπό τον τίτλο «Green Move» και σύνθημα της «Αποκατάστασης της Φύσης» (Recovery of Nature), η Hyundai Motor έχει δημιουργήσει μ��α σειρά από προγράμματα για την αναζωογόνηση και τη διατήρηση του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος «Hyundai Green Zone».
Βαγγέλης Γκούμας