Πάνω από δυο εκατομμύρια αυτοκίνητα κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ ενώ χιλιάδες είναι τα ανασφάλιστα οχήματα. Όπως μάλιστα θα δείτε στο ρεπορτάζ του σταρ κάποια από αυτά είναι σε πολύ κακή κατάσταση και αποτελούν κίνδυνο για οδηγούς και πεζούς.

Αυτοκίνητα πραγματικά ερείπια με πινακίδες, που κυκλοφορούν στον δρόμο χωρίς κανένα τεχνικό έλεγχο. Και ιδιοκτήτες που υποστηρίζουν ότι τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Δυστυχώς αυτά τα δυο εκατομμύρια αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο με αποτέλεσμα κανείς να μην γνωρίζει ποια είναι η πραγματική τους κατάσταση.

Οι οικονομικοί λόγοι είναι η κυριότερη αιτία που αποφεύγουν να περάσουν τα αυτοκίνητα τους στο ΚΤΕΟ καθώς γνωρίζουν ότι για να περάσουν τον σχετικό έλεγχο θα πρέπει να ξοδέψουν αρκετά χρήματα για να ��άνουν τα οχήματα τους ασφαλή.

Από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι κάποιοι έχουν βρει τον τρόπο να ξεφεύγουν από όλα αυτά. Όπως λέει και ο πρόεδρος των ιδιωτικών ΚΤΕΟ κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα με παραποιημένα στοιχεία ελέγχου που αποτελούν κίνδυνο για την οδική ασφάλεια.

Η απώλεια εσόδων για το κράτος από τον μη έλεγχο στα ΚΤΕΟ των 2.000.000 αυτοκινήτων είναι 400.000.000 ευρώ. Υπάρχουν ακόμη και 800.000 ανασφάλιστα οχήματα αριθμός μειωμένος σε σχέση με τον περασμένο χρόνο ενώ κυκλοφορούν και 300.000 οχήματα στα οποία δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας αλλά δεν έχουν κατατεθεί και οι πινακίδες.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων στον δρόμο και η πιστοποίηση όλων των δημοσίων ΚΤΕΟ θα μειώσει κατά πολύ το πρόβλημα.

Βαγγέλης Γκούμας