Εντυπωσιακά αυξήθηκαν οι παραδόσεις, πωλήσεις και το λειτουργικό κέρδος για την SKODA κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς, καθώς πούλησε συνολικά 247.200 οχήματα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12.1% .

Στο διάστημα Ιανουάριου-Μαρτίου 2014, οι πωλήσεις της ŠKODA εκτοξεύθηκαν κατά 23,7% αγγίζοντας τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ (2,986 δισ. ευρώ). Το λειτουργικό κέρδος διαμορφώθηκε στα 185 εκατομμύρια ευρώ, ισοδυναμώντας σε ποσοστιαία αύξηση 65,2% ξεπερνώντας τους τρεις πρώτους μήνες του 2013 (112 εκ. ευρώ).

Το λειτουργικό περιθώριο, στο 6,2%, ήταν σημαντικά υψηλότερο από εκείνο της προηγούμενης χρονιάς με 4,6%. Επιπρόσθετα με την αύξηση των πωλήσεων, η αναβαθμισμένη γκάμα μοντέλων συνέβαλλε σημαντικά στο βελτιωμένο λειτουργικό κέρδος. Οι επενδύσεις της μάρκας έφτασαν τα 73 εκ. ευρώ.

Τι είπε η «κεφαλή» της Skoda

«Η ŠKODA έχει σημειώσει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα για το 2014, συνεχίζοντας στην οδό της επιτυχίας” δηλώνει ο CEO της ŠKODA Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. «H γκάμα των μοντέλων μας έρχεται σε καρποφορία. Το καλύτερο πρώτο τρίμηνο στην ιστορία της μάρκας και οι εξαιρετικές μας επιδόσεις σε πωλήσεις είναι αποτέλεσμα μίας δυνατής ομάδας που εργάζεται σκληρά για την εξέλιξη και την ανανέωση νέων μοντέλων που απολαμβάνουν θερμής υποδοχής από την διεθνή αγορά, ιδιαίτερα η νέα γενιά της Octavia. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως προσελκύουμε νέες πελατειακές ομάδες με τεράστιο ενδιαφέρον για την ŠKODA. Στα πλάνα μας είναι να πάμε ακόμη πιο μακριά και να χτίσουμε την πιο προηγμένη προϊοντική γκάμα ŠKODA που έχει υπάρξει ποτέ».

Βαγγέλης Γκούμας