Αυτοκίνητα που σχεδιάσθηκαν, κατασκευάστηκαν ή συναρμολογήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά και εκείνα του διεθνούς χώρου για τα οποία σημαντικοί Έλληνες συνετέλεσαν στη δημιουργία τους θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

ΚΑΡ2.jpg

Η έκθεση με τίτλο Made By Hellas διοργανώνεται από τις 6 μέχρι το τέλος του προσεχούς Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μολονότι η ιδέα ανήκει στον ιδρυτή του Μουσείου, κύριο Θεόδωρο Ν. Χαραγκιώνη, μόνο 50% των εκθεμάτων της συγκεκριμένης έκθεσης είναι μέρος της συλλογής του, ενώ τα υπόλοιπα έχουν προσφερθεί για το σκοπό αυτό από άλλα μουσεία, ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με έμφαση στην καινοτομία αλλά και από ιδιώτες.

ΚΑΡ3.jpg
Η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα της ΕΛΠΑ (εκπροσώπου της F.I.A) και της ΦΙΛΠΑ(εκπροσώπου της F.I.V.A.) και χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα είχε την πληρότητα με την οποία θα εμφανιστεί στο κοινό.

Στην έκθεση επίσης συμμετέχουν…

Έλληνες σχεδιαστές αυτοκινήτων τόσο στον ελληνικό όσο και στο διεθνή χώρο, συγγραφείς βιβλίων για ελληνικά οχήματα, αλλά και ερευνητές της αρχαίας και της νεότερης κλασσικής τεχνολογίας, που έχουν μελετήσει αρχές σοφών, όπως ο Αρχιμήδης και ο ‘Ηρων ο Αλεξανδρεύς, που εφαρμόστηκαν διαχρονικά στην τεχνολογία της αυτοκίνησης.

Η έκθεση είναι ένας ύμνος στην Ελληνική δημιουργικότητα αλλά και την καινοτομία μέσα απότα νεότερα εκθέματα και θα καλύπτει το 40% της επιφάνειας του Μουσείου, καταλαμβάνοντας ολόκληρο τον υψηλότερο και πιο σημαντικό όροφό του. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Βαγγέλης Γκούμας