Βαριέστε να καθαρίσετε το αυτοκίνητο σας. Η Nissan έχει την λύση . Μάλιστα έχει ξεκινήσει ήδη δοκιμές πάνω σε μια πρωτοποριακή τεχνολογία βαφής που απωθεί τη λάσπη, τη βροχή, αλλά και την καθημερινή βρωμιά, γεγονός που επιτρέπει στους οδηγούς να αραιώσουν τις επισκέψεις τους στο πλυντήριο αυτοκινήτων.

Το ειδικά σχ��διασμένο χρώμα, το οποίο απωθεί το νερό και τα έλαια, έχει εφαρμοστεί δοκιμαστικά σε ένα νέο Nissan ΝΟΤΕ, δημιουργώντας το πρώτο, “αυτοκαθαριζόμενο”, αυτοκίνητο στον κόσμο.

Οι μηχανικοί του Nissan Technical Centre Europe, θα αξιολογήσουν το “αυτοκαθαριζόμενο” Nissan ΝΟΤΕ τους επόμενους μήνες, μέσα από μια ποικιλία συνθηκών.

Η Nissan είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία…που εφαρμόζει την τεχνολογία Ultra - Ever Dry , σε αμαξώματα. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός προστατευτικού στρώματος αέρα, μεταξύ του χρώματος και του περιβάλλοντος, ικανού να απωθήσει αποτελεσματικά τόσο το νερό όσο και το σπρέι από το δρόμο, που επικάθεται στην επιφάνεια του αυτοκινήτου μας.

Μια αντίστοιχη τεχνολογία “αυτοκαθαρισμού” υπάρχει και στην κάμερα οπισθοπορείας του, όπου εκτός από την εκτόξευση νερού και πλυστικού υγρού στον φακό της, υπάρχει και σύστημα για το στέγνωμά της με πεπιεσμένο αέρα.

Η Nissan μελετά το ενδεχόμενο να προσφέρεται η συγκεκριμένη τεχνολογία επίστρωσης, ως προαιρετική επιλογή.

Βαγγέλης Γκούμας