Στην μάχη του τελικού ρίχνονται σήμερα Δημήτρης Τσιάμης και Κώστας Μπανιώτης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου στη Βαρκελώνη. Επίσης, στους ημιτελικούς των αγωνισμάτων τους παίρνουν μέρος οι Αθανασία Πέρρα, Κώστας Φιλιππίδης, Κώστας Δουβαλίδης και Περικλής Ιακωβάκης.

Ο Τσιάμης θα μπει στον τελικό του τριπλούν με τη λογική του αουτσάιντερ και θα προσπαθήσει για το καλύτερο, ενώ ο Μπανιώτης θέλει να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ που είναι 2.28μ..

Η Πέρρα εμφανίζεται γεμάτη αυτοπεποίθηση ότι θα πιάσει το όριο του 14.20μ. στο άλμα τριπλούν. Η πρόκρισή της στον τελικό του Σαββάτου θα βάλει την πρωταθλήτριά μας στον δρόμο των μεγάλων επιτυχιών.

Να πιάσει το ψηλό όριο των 5.65 στο άλμα επί κοντώ θα παλέψει ο Κώστας Φιλιππίδης, ενώ ο Κώστας Δουβαλίδης τρέχει στα ημιτελικά των 110μ. έχοντας τρεις πολύ δύσκολους αντιάλους, τους Κινόνες, Νόγκα και Σέντοκ.

Τέλος, μετά την πολύ καλή εμφάνισή του στα 400μ. εμόδια, ο Ιακωβάκης αναμένεται να περάσει άνετα στον τελικό του Σαββάτου όπου θα υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλήτη Ευρώπης που κέρδισε το 2006.