Και στο Τσάμπιονς Λιγκ θα εφαρμόζεται εφεξής το μέτρο με τους έξι διαιτητές σε κάθε αγώνα, το οποίο εφαρμόστηκε την περασμένη σεζόν στο Γιουρόπα Λιγκ. Με άλλα λόγια, στον βασικό διαιτητή, τους δύο βοηθούς (επόπτες) και τον τέταρτο (αναπληρωματικό), θα προστεθούν άλλοι δύο πίσω από τα τέρματα, που θα ελέγχουν τις μεγάλες περιοχές των ομάδων.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα εξαλειφθούν λάθη σαν και το τραγικό της ακύρωσης του γκολ της Αγγλίας επί της Γερμανίας που είδαμε στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Την σχετική απόφαση έλαβε μάλιστα ήδη η ΙFΑΒ, η διεθνής επιτροπή της FΙFΑ που αποτελεί το μοναδικό όργανο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που μπορεί να αλλάξει τους κανονισμούς του αθλήματος.

Στην έκτακτη συνάντηση των μελών της ΙFΑΒ, που έγινε στο Κάρντιφ της Ουαλλίας, αποφασίστηκε μάλιστα ότι επίσης ότι εκτός από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, το πείραμα της χρήσης των επιπλέον διαιτητών που θα ελέγχουν τις δύο περιοχές θα εφαρμοστεί και στο γαλλικό Λιγκ Καπ, στον αγώνα του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ αλλά και σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις της Βραζιλίας και του Μεξικού. Μετά την πειραματική εφαρμογή, η FIFA θα εξετάσει την καθιέρωση του νέου τρόπου διαιτησίας σε συνεδρίαση του Οκτωβρίου, οπότε και θα τεθεί η επανεξέταση του ενδεχομένου χρήσης τεχνολογίας για τον έλεγχο επίμαχων φάσεων.