Τη βοήθεια Κενυάτη μάγο�� ζήτησε ο διάσημος πορτογάλος προπονητής Ζοζέ Μουρίνιο, ώστε να πετύχει στη νέα του ομάδα, τη Ρεάλ Μαδρίτης. Την αποκάλυψη αυτή έκανε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας ότι ο 47χρονος κόουτς δεν επιθυμούσε να διαρρεύσει το θέμα στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη, ο Μουρίνιο μετέβη στην Κένυα για διακοπές μαζί με την οικογένειά του, ωστόσο ο πραγματικός λόγος για αυτήν την επιλογή του προορισμού ήταν η επιθυμία του να συναντηθεί με τον διάσημο μάγο Μζέε Μακτχούμπ. Κάτι που τελικά πραγματοποιήθηκε κάτω από μυστικότητα.

Τελικά το θέμα αποκαλύφθηκε και έτσι ο Μακτχούμπ κλήθηκε να κάνει δηλώσεις. Αυτός επιβεβαίωσε τη συνάντηση και δήλωσε ότι ο Μουρίνιο ζήτησε τη βοήθειά του επειδή «ανέλαβε μια δύσκολη αποστολή στη Ρεάλ». Παράλληλα, τόνισε ότι δεν είναι μόνο ο Μουρίνιο αλλά και αρκετοί πολιτικοί που τον επισκέπτονται αναζητώντας συμβουλές πριν από δύσκολες αποφάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόουτς της Ρεάλ παρέμεινε στο θέρετρο Ουκούντα στο νότιο τμήμα της Κένυας για τρεις εβδομάδες.