Στις 10.15 το βράδυ θα ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Νέων Ανδρών, όπου η ελληνική Εθνική Ομάδα θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο απέναντι στην Γαλλία. Η ομάδα του Κώστα Μίσσα πέτυχε το Σάββατο την 8η νίκη της στο τουρνουά του Ζαντάρ, επικρατώντας στον ημιτελικό της διοργανώτριας Κροατίας με το σαρωτικό 56-71 και παίρνοντας την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Κορυφαίοι για την ελληνική ομάδα στον ημιτελικό ήταν οι Νίκος Παππάς (23 πόντους) και Κώστας Παπανικολάους (14 πόντους). Υπενθυμίζεται ότι αυτή ουσιαστικά η ομάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στους εφήβους το 2008, πρωταθλήτρια Ευρώπης στους νέους το 2009 στην Ρόδο αλλά και δευτεραθλήτρια κόσμου στους νέους την ίδια χρονιά στην μακρινή Νέα Ζηλανδία.

Μαχητές χαρακτήρισε τους παίκτες του ο προπονητής της Εθνικής Κώστας Μίσσας, ο οποίος έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μετά την πρόκριση στον τελικό. «Αυτό που τους είπα πριν από τον αγώνα είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί τους. Και πέρυσι και φέτος. Γιατί είναι μαχητές. Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Είναι μαχητές σε οποιαδήποτε στιγμή και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες στο παιχνίδι. Ανεξάρτητα από το σε ποιο λεπτό βρίσκεται ο αγώνας ή ποιο είναι το σκορ, δεν τα παρατάνε» είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό την Γαλλία, που νίκησε στον άλλο ημιτελικό την Ισπανία με 86-83. Ο μεγάλος αγώνας θα ξεκινήσει στις 10.15 το βράδυ στο Sportski Centar του Ζαντάρ και τηλεοπτικά θα μεταδοθεί από το Conn-X TV.