Μια Εθνική ομάδα με δύο πρόσωπα εμφανίστηκε στον αγώνα της Τρίτης με την Τουρκία στο «Άνκαρα» Αρένα με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 65-76 από την οικοδέσποινα του Μουντομπάσκετ.


Η Εθνική ομάδα χωρίς να πιάσει καλή απόδοση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, φάνηκε να το «παλεύει» μέχρι και την αρχή του β’ ημιχρόνου όπου βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από τους Τούρκους με μόλις 2 πόντους πίσω στο σκορ.


Από εκεί και πέρα η Εθνική ομάδα έχασε την αυτοκυριαρχία και τον έλεγχο της (σε αυτό συνέβαλε σε κάποιο βαθμό και η φιλική διαιτησία υπέρ των γηπεδούχων) και με κραυγαλέα αστοχία στα σουτ από μακριά (την ώρα που η σφιχτή άμυνα των Τούρκων δεν επέτρεπε στους διεθνείς να πλησιάσουν το καλάθι των αντιπάλων τους) βρέθηκε να κυνηγάει την ανατροπή φθάνοντας να χάνει μέχρι και με 16 πόντους.


Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν κάτι παραπάνω από καυτή με τους Τούρκους φιλάθλους να είναι παθιασμένοι και να αποδοκιμάζουν μερικώς τον εθνικό μας ύμνο αλλά σε γενικότερα επίπεδα να υποστηρίζουν την ομάδα τους σε κόσμια επίπεδα.


Πλέον, η Εθνική έχασε -κατά πάσα πιθανότητα- την προνομιούχο πρώτη θέση του ομίλου και αναλόγως του αποτελέσματος του τελευταίου της αγώνα για τους ομίλους με τη Ρωσία την Πέμπτη (υποθέτοντας ότι θα καταβάλλει την Τετάρτη την αντίσταση της Ακτής Ελεφαντοστού) θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ισπανία (που γνώρισε και 2η ήττα, αυτή τη φορά από τη Λιθουανία) ή μία εκ των Γαλλία και Λιθουανία οι οποίες θα αναμετρηθούν την Τετάρτη.


Πρώτη ανάρτηση: 31/08/2010 - 21.00