Με ένα καταπληκτικό χτύπημα ανάμεσα στα πόδια και χωρίς να βλέπει το κορτ, ο Ρότζερ Φέντερερ κέρδισε ένα θαυμάσιο πόντο, αποκλείοντας με χαρακτηριστική άνεση στον πρώτο γύρο τον Αργεντινό, Μπράιαν Νταμπούλ στο Αμερικανικό οπεν.


Ο 29χρονος Ελβετός, νούμερο 2 στον κόσμο, ��ταν αποτελεσματικός και θεαματικός χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, προσφέροντας κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ μια φάση για highlight κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την επιστροφή του στην κορυφή του αμερικανικού όπεν.


Ο Φέντερερ που αξιοποίησε συνολικά τις 5 από τις 19 ευκαιρίες για break που του παρουσιάστηκαν, πήρε το πρώτο σετ με 6-1, το δεύτερο με 6-4 και το τρίτο με 6-2, σφραγίζοντας έτσι το εισιτήριο για το δεύτερο γύρο.


Ο Νταμούλ από την άλλη, δεν μπόρεσε να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση στην πρώτη συμμετοχή της καριέρας του στο Αμερικανικό όπεν.


Ο πεντάκις νικητής του τουρνουά και περσινός φιναλίστ, θα έρθει αντιμέτωπος στον δεύτερο γύρο με τον Αντρέας Μπεκ. παρουσιάστηκαν, πήρε το πρώτο σετ με 6-1, το δεύτερο με 6-4 και το τρίτο με 6-2 και μέσα σε μία ώρα και

Δείτε στο βίντεο τη φάση.