Με μια εντυπωσιακή τελετή λήξης έπεσε η αυλαία στην παρθενική Ολυμπιάδα Νέων, η οποία διεξήχθη τις προηγούμενες μέρες στη Σιγκαπούρη. Δεκάδες τυμπανιστές και πολλά πυροτεχνήματα χαρακτήρισαν την βραδιά, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στις 12 ημέρες που διήρκεσαν οι αγώνες, συνολικά διαγωνίστηκαν 3.500 αθλητές από περισσότερες από 200 χώρες σε 26 αθλήματα. Πολλά από αυτά διεξήχθησαν με διαφορετική λογική από αυτή που τα έχουμε συνηθίσει, όπως για παράδειγμα το μπάσκετ 3on3 ή οι μεικτές ομάδες και των δυο φύλων.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει στην Ελλάδα με πέντε μετάλλια στις αποσκευές της, δύο ασημένια και τρία χάλκινα. Τα αργυρά πήραν οι κωπηλάτες Μιχάλης Ναστόπουλος και Απόστολος Λαμπρίδης στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου και η Ζωή Παρασκευοπούλου στο διπλό μεικτό της τοξοβολίας μαζί με τον Σλοβένο Ράι.

Τα ελληνικά χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν η Λυδία Νταλαμάγκα και η Ελένη Διαμαντή στην κωπηλασία, ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος στο άλμα επί κοντώ με επίδοση 4.95μ και η εθνική ομάδα μπάσκετ 3on3με τους Παναγιωταρά, Τσιλούλη, Τσελεντάκη και Βλάχο που κέρδισε στον μικρό τελικό τις ΗΠΑ με 34-25.