Σε αγώνα πυγμαχίας μετατράπηκε το παιχνίδι της εθνικής μπάσκετ με τη Σερβία, μετά τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ των παικτών.

Ο αγώνας διακόπηκε λίγο πριν το τέλος, αφού οι παίκτες των δύο ομάδων έκαναν το γήπεδο αρένα με συνέπεια μάλιστα να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα ο Σέρβος Κρισιτς για τον τραυματισμό του Μπουρούση.

Για το θέμα έχει επιληφθεί ήδη η FIBA και ο γενικός γραμματέας της, Πάτρικ Μπάουμαν, με παρέμβασή του απειλεί με τιμωρία τους «ταραξίες».

«Με αποτροπιασμό παρακολούθησα τις ντροπιαστικές σκηνές που διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι Ελλάδα-Σε��βία», σχολίασε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Αυτά αμαυρώνουν το καλό όνομα του παγκόσμιου μπάσκετ. Η FIBA θα πάρει τα μέτρα που απαιτούνται εναντίον οποιουδήποτε παίκτη έλαβε μέρος στα γεγονότα. Η FIBA δεν θα επιτρέψει να γίνεται αυτό».

Όλα ξεκίνησαν από μία αψιμαχία του Τεόντοσιτς με τον Φώτση μετά από ένα φάουλ του Σέρβου στον Ελληνα παίκτη. Γρήγορα ωστόσο εξελίχθηκε σε χοντρό καυγά με κλωτσιές και μπουνιές, ενώ το γήπεδο μετατράπηκε σε ρινγκ και έδινε την εικόνα μιας γενικής σύρραξης.

Οι παίκτες έγιναν όλοι ένα κουβάρι όχι για να πανηγυρίσουν αλλά για να …σκοτωθούν στο ξύλο και τους Κρίσιτς και Σχορτσιανίτη να ξεχωρίζουν στα κροσέ.

Τελικά επικράτησε ο Σχορτσιανίτης, ο οποίος άρχισε να κυνηγάει τον Σέρβο στην άλλη άκρη του γηπέδου, όπου έσπευσε και ο Μπουρούσης, με σπασμένο χέρι, για να ηρεμήσει την κατάσταση. Ο Κρίσιτς όμως ξέφυγε και βούτηξε μία καρέκλα με την οποία χτύπησε στο κεφάλι τον Μπουρούση, που αιμόφυρτος αρχίζει πλέον να κινείται επιθετικά προς τον Σέρβο.

Τελικά η μάχη ολοκληρώθηκε με τις μπουνιές να πέφτουν βροχή και το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά.

Η συνέχεια δόθηκε στα δικαστήρια, όπου οδηγήθηκε ο Κρίσιτς μετά την αυτεπάγγελτη δίωξη για πρόκληση σωματικής βλάβης που άσκησε ο εισαγγελέας για την καρεκλιά στο κεφάλι του Μπουρούση.

Όλοι οι υπόλοιποι Σέρβοι παίκτες έδωσαν καταθέσεις και έφυγαν από την Ελλάδα το πρωί. Καταθέσεις για παράβαση του αθλητικού νόμου θα κληθούν να δώσουν και οι Έλληνες παίκτες, πιθανότατα μ��τά το Μουντομπάσκετ.