Ελλάς - Σερβία πυγμαχία... Μόνο έτσι μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τα θλιβερά και πρωτοφανή επεισόδια μεταξύ παικτών στο «φιλικό» αγώνα μπάσκετ. Ελεύθερος αφέθηκε ο Σέρβος παίκτης Νέναντ Κρστιτς που άνοιξε το κεφάλι του Γιάννη Μπουρούση με καρέκλα, ενώ η FIBA έχει ζητήσει το DVD του αγώνα και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ποινές.

«Ήθελα να αμυνθώ και εκείνη τη στιγμή βρήκα μπροστά μου μια καρέκλα. Πήγα να την σηκώσω αλλά μου γλίστρησε και έφυγε από τα χέρια μου. Δεν ήθελα να χτυπήσω, ούτε να τραυματίσω κανέναν...», φέρεται να κατέθεσε στην αστυνομία ο Κρστιτς, που συνελήφθη μετά από παρέμβαση του αθλητικού δικαστή.

Τόσο οι Έλληνες όσο και οι Σέρβοι μπασκετμπολίστες έδωσαν καταθέσεις μετά τον αγώνα που διακόπηκε, καθώς οι ίδιοι μετέτρεψαν το ΟΑΚΑ σε αρένα. Παράλληλα, οι διεθνείς μας δεν αποκλείεται να κληθούν για παραβάσεις του αθλητικού νόμου μετά το Μουντομπάσκετ, που ξεκινά στις 28 του μήνα.

Μπουνιές, καρεκλιές, κυνηγητό και αίματα δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα (και με την Ελλάδα να προηγείται 74 - 73) συνέθεσαν ένα πρωτοφανές σκηνικό...

Η αψιμαχία του Τεόντοσιτς με τον Φώτση μετά από φάουλ του πρώτου στον δεύτερο έφερε γρήγορα τον χοντρό χαμό. Ετοιμοπόλεμα ήταν όλα τα παλικάρια, που ξέχασαν το ευ αγωνίζεσθε και έγιναν κουβάρι.

Σχορτσιανίτης και Κρστιτς πήραν άριστα στην πυγμαχία, με τον πρώτο να κυνηγάει τον δεύτερο από την μία άκρη έως την άλλη, ενώ ο Μπουρούσης με το σπασμένο χέρι έτρεχε να τους χωρίσει.

Κάπου εκεί ξέφυγε και ο Σέρβος, που προσγείωσε την καρέκλα στο κεφάλι του Μπουρούση, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτος εκτός γηπέδου.

Προς το παρόν, περίπτωση τιμωρίας δεν φαίνεται να υπάρχει, καθώς το φύλλο αγώνα δεν αναφέρει λεπτομέρειες. Την ατιμωρησία μπορεί να άρει μόνο αυτεπάγγελτα η FIBA, αν αποφασίσει να εξετάσει λεπτομερώς το βίντεο με τα έκτροπα.