«Ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, τους αγώνες μεταξύ ΠΑΟΚ και Φενέρμπαχτσε για τα πλέι οφ του Europa League.


Με αφορμή τον πρώτο αγώνα που διεξάγεται σήμερα στην Τούμπα μεταξύ των δύο ομάδων, ο Ζαγοράκης παραχώρησε συνέντευξη στην τουρκική «Fanatik» στην οποία έκανε αναφορά στις κοινές ρίζες των δύο ομάδων.

«Ο ΠΑΟΚ ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη κι έτσι οι δύο ομάδες έχουν ρίζες στην ίδια πόλη. Αυτό θα είναι ένα ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης. Γιατί να υπάρχει εχθρότητα; Ένα μέρος του ΠΑΟΚ ανήκει στην Κωνσταντινούπολη. Το γεγονός αυτό προσθέτει μία ξεχωριστή αίσθηση. Στα δύο παιχνίδια ελπίζω η ατμόσφαιρα να είναι πολύ καλή» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει προσκαλέσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να στηρίξουν με πάθος την ομάδα τους αλλά χωρίς έκτροπα και επεισόδια.

Ο αρχηγός της χρυσής ομάδας που κατέκτησε το Euro 2004 σε φιλικό ύφος τόνισε ότι τέτοια παιχνίδια θα πρέπει να προάγουν τη φιλία και τη συναδέλφωση των λαών και σε καμία περίπτωση έχθρες: «Παιχνίδια τέτοιου είδους θα πρέπει να προωθούν την φιλία, την αγάπη και την ειρήνη, αλλά υπάρχει και ένας αγώνας για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ που θα γίνει και είναι σημαντικός. Στον αγωνιστικό χώρο θα υπάρξει μάχη. Αλλά μόνο εκεί».

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, τέλος, κατέθεσε και την άποψη του για το τούρκικο ποδόσφαιρο για το οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια: «Η δυναμική του τουρκικού ποδοσφαίρου είναι μεγάλη, καθώς αρκετοί σπουδαίοι παίκτες προτιμούν τις τουρκικές ομάδες για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Αυτό δείχνει πολλά για τον τρόπο που πλέον αντιμετωπίζεται το πρωτάθλημα σας από παίκτες-παράγοντες-φιλάθλους».