«Μπορώ να φτάσω τα 20 γκραν σλαμ στην καριέρα μου», δήλωσε ο Ρότζερ Φέντερερ, λίγες εβδομάδες πριν λάβει μέρος στο US Open και κατά την διάρκεια μίας σεζόν που δεν έχει και πολλά θετικά αποτελέσματα για τον ίδιο.

Ο 29χρονος Ελβετός τενίστας, που βρίσκεται στο no2 της παγκόσμιας κατάταξης και στην κορυφή της λίστας όλων των εποχών σε κατακτήσεις γκραν σλαμ (έχει κερδίσει 16), πιστεύει ότι ο στόχος του είναι εφικτός πριν αφήσει οριστικά την ρακέτα του.

«Έχοντας κερδίσει 3 γκραν σλαμ σε μια χρονιά τρεις φορές και δύο σε μια χρονιά αρκετές φορές, το να φτάσω τους 20 τουλάχιστον τίτλους είναι κάτι που για μένα είναι εφικτό», είπε στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Αν και αναγνώρισε πως η ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο και αλλιώς αντιδράς στα 18 κι αλλιώς στα 28, ο Φέντερερ πρόσθεσε με νόημα: «πλέον, κάνω τα πάντα τόσο επαγγελματικά όσο ποτέ».

Μετά τις κακές του εμφανίσεις στο φετινό Γουίμπλεντον καθώς και στα majors Παρισιού και Λονδίνου, ο Ελβετός τενίστας ευελπιστεί να επιστρέψει στις νίκες στο αμερικανικό Open. «Απογοητεύομαι εύκολα με κάποιες ήττες, αλλά έχω μάθει να κοιτάω μπροστά... Γι’ αυτό τα πάω καλά. Καταφέρνω να ξεπερνάω γρήγορα τις αποτυχίες», σημείωσε.