Δύο προκρίσεις κα�� τρεις αποκλεισμοί ήταν το αποτέλεσμα των πρωινών αγωνισμάτων της κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η Αγγελική Εξάρχου προκρίθηκε στα ημιτελικά των 50μ. πρόσθιο καθώς ο χρόνος της, 32,18’’, ήταν ο 13ος καλύτερος στα προκριματικά. Η Λυσιστράτη Χαλκίδη αποκλείστηκε, καθώς με 32,47’’ κατέλαβε τη 19η θέση.

Η Νόρα Δράκου πέρασε ως τελευταία (16η) των προκριματικών στα ημιτελικά των 50μ. ελεύθερο με χρόνο 25,75’’. Αντιθέτως, στο ίδιο αγώνισμα των ανδρών οι δυο έλληνες δεν κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά, καθώς ο μεν Γιάννης Καλάργαρης ήταν 22ος με 22,78’’ (ατομικό ρεκόρ), ενώ ο Αποστόλης Τσαγκαράκης ήταν 27ος με 22.96’’.

Το βράδυ έχουμε τον τελικό της Νόρας Δράκου στα 50μ ύπτιο, όπου μετέχει με την έκτη καλύτερη επίδοση που πέτυχε στον ημιτελικό της Παρασκευής με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς και η Μαριάννα Λυμπερτά στα 1.500μ που προκρίθηκε με την τέταρτη επίδοση, πέτυχε επίσης στον προκριματικό πανελλήνιο ρεκόρ και έχει ήδη κερδίσει ένα μετάλλιο σε αυτό το Ευρωπαϊκό, στα 5χλμ ανοιχτής θαλάσσης.