Με τη φράση «αρχίζει μια νέα προσπάθεια» ξεκίνησε ο Φερνάντο Σάντος την πρώτη του προπόνηση ως νέος τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος. Στόχος φυσικά το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2012.

Μετά το καλωσόρισμα, ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε ότι… δεν αστειεύεται. Έτρεξε πολύ τους παίκτες και δε δίσταζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να τους διακόπτει με παρατηρήσεις στις ασκήσεις με τη μπάλα.

Το κλίμα, πάντως, ήταν καθ όλα εξαιρετικό και οι παίκτες έδειξαν ορεξάτοι και ευδιάθετοι ακόμη και… μετά το ξεθέωμα του Σάντος.

Ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Τάκης Φύσσας, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της πρώτης προπόνησης της Εθνικής ανέφερε με πεποίθηση πως «ο Σάντος θα πετύχει, είναι μεγάλος γνώστης του ποδοσφαίρου», ενώ ο Παντελής Καφές ευτυχισμένος που επέστρεψε και πάλι στην Εθνική ομάδα δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της και αρκέστηκε στο να υποσχεθεί πως «θα δουλέψουμε πολύ για να δικαιώσουμε τον νέο τεχν��κό».

Η Εθνική, εξάλλου, δίνει την Τετάρτη φιλικό αγώνα με τη Σερβία στο Βελιγράδι ενώ οι επίσημες υποχρεώσεις για τη «γαλανόλευκη» ξεκινούν στις 3 Σεπτεμβρίου με τον αγώνα με τη Γεωργία.