Τ��ν 7η θέση στα 10χλμ. μαραθώνιας κολύμβησης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου κατέλαβε ο Σπύρος Γιαννιώτης, που «πάλεψε» με τους αντιπάλους αλλά και τις στομαχικές διαταραχές που αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες.

Ο αθλητής μας -που έχει στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης πριν από 2 χρόνια- έκανε 1:34.53.7, μένοντας 11,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γερμανό Τόμας Λουρτς, που κατέκτησε την πρώτη θέση. Στην 23η θέση της κούρσας τερμάτισε ο Αντώνης Φωκαΐδης.

Ο Γιαννιώτης έδωσε πραγματική «μάχη» στο νερό, αφού οδηγούσε την κούρσα τα τελευταία 2,5χλμ. και άρχισε να δέχεται επίθεση από τους αντιπάλους του Κλέρι και Ντράτσεφ, στην οποία υπέκυψε.

«Δεν γουστάρω να χρησιμοποιώ άλλες τεχνικές για να κερ��ίσω ένα μετάλλιο. Κάποιοι νομίζουν ότι με το να χτυπήσουν κάποιον αντίπαλό τους και να κερδίσουν με αυτόν τον τρόπο ένα μετάλλιο έχουν πετύχει τον στόχο τους. Ο Ιταλός κολυμβητής πέρασε στην κυριολεξία από πάνω μου, ενώ και ο Ρώσος χρησιμοποίησε αντιαθλητικό τρόπο. Για τον Λουρτς δεν μπορώ να πω τίποτα. Με πέρασε καθαρά από δεξιά και συνέχισε την κούρσα του» είπε ο Γιαννιώτης.

Πλέον, στόχος του Γιαννιώτη είναι η κούρσα των 5χλμ που θα διεξαχθεί αύριο. Γεγονός πο�� τον ευνοεί ιδιαίτερα είναι το ότι θα υπάρχει ατομική χρονομέτρηση.