Τη διαπίστωση ότι ο Άρης έχει μπει σε σωστό δρόμο και θα συνεχίζει να βαδίζει σε αυτόν, ακόμη και αν ο ίδιος αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, έκανε ο προπονητής των «κιτρίνων» Έκτορ Ραούλ Κούπερ μιλώντας στο εβδομαδιαίο αθλητικό περιοδικό της Ισπανίας «Don Balon».


Ο προπονητης του Άρη δήλωσε ότι σε γενικές γραμμές είναι ευχαριστημένος στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι η ομάδα κάνει σταθερά βήματα προόδου: «Η ομάδα μού παρέχει ό,τι ζητήσω, μέσα στις δυνατότητές της. Ο Άρης είναι μια ομάδα που προοδεύει σταθερά και πλησιάζει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Έχει όλα τα στοιχεία για να αγωνιστεί σε μερικά χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο. Υπολογίζω πέντε με έξι χρόνια. Ακόμη κι αν δεν είμαι εδώ, η ομάδα θα κάνει βήματα προ αυτή την κατεύθυνση».


Ο Αργεντινός τεχνικός στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι η ομάδα έχει αρχίσει να αφομοιώνει τη φιλοσοφία του, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «προσπαθώ να είμαι ταπεινός και να πηγαίνω βήμα-βήμα. Έχουμε ακόμη βουνό να ανέβουμε με την ομάδα».


Αναφορικά με την παθιασμένη ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα, ο «ταπεινός» Κούπερ έδειξε εγκρατής: «Το πάθος δεν είναι πάντα καλό. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ο κόσμος πετά χαρτιά, τραγουδά και φέρεται με μετριοπάθεια, αλλά στα εγχώρια ματς τα πράγματα είναι πιο άγρια. Στην Ισπανία και την Ιταλία το κοινό αν χάσεις αποδοκιμάζει, αποχωρεί από το γήπεδο ή κουνά λευκά μαντήλια. Ε��ναι πιο πολιτισμένα τα πράγματα».