«Έφυγα για το καλό της ομάδας»: αυτή ήταν η ουσία των δηλώσεων του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην εφημερίδα "Nezavisne Novine" της Σερβίας για την αποχώρηση του από τον πάγκο της ΑΕΚ.
Ο «Ντούσκο» τόνισε ότι η κατάσταση είχε φθάσει στο απροχώρητο και έπρεπε να ληφθεί μια δραστική απόφαση όπως αυτή για να λυτρωθεί η ομάδα: «Υπέβαλα την παραίτησή μου γιατί δεν πήγαινε άλλο! Έπειτα απ’ όσα έχουν συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια η αποχώρησή μου ήταν η καλύτερη λύση για την ομάδα. Είχαμε διάφορα προβλήματα αυτά τα χρόνια και αυτή ήταν η καλύτερη λύση. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες για τους λόγους της αποχώρησής μου».
Ο Σερβοέλληνας τεχνικός δήλωσε στον συμπατριώτη του ότι στις προπονήσεις όλα έβαιναν καλώς αλλά στα επίσημα παιχνίδια η βελτίωση ήταν ανεπαίσθητη: «Δουλεύαμε καλά στις προπονήσεις, αλλά στα παιχνίδια δεν υπήρχε βελτίωση. Δεν ξέρω τι να πω».
Ο Μπάγεβιτς ρωτήθηκε και για τα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα στο φιλικό παιχνίδι με την Καλλιθέα και κατά πόσο τον επηρέασαν τέτοια γεγονότα: «Αυτός ο τρόπος έκφρασης των οπαδών στην Ελλάδα είναι συνηθισμένος. Δεν με απασχολούν πια εκείνα τα επεισόδια, η απόφαση μου στηρίχθηκε αλλού».

Ευχαριστήρια ανακοίνωση των παλαίμαχων της ΑΕΚ

Το δικό τους «ευχαριστώ» προς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για όσα έχει προσφέρει στην ΑΕΚ, δίνουν οι παλαίμαχοι της ομάδας μέσω ανακοίνωσης:

"Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων ΑΕΚ ευχαριστεί θερμότατα τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για όσα πρόσφερε στην ομάδα μας, όλα τα χρόνια της ενασχόλησής του με αυτήν. Οι τίτλοι που κατέκτησε ο Δικέφαλος αετός, στους οποίους συμμετείχε ως παίκτης, αλλά και τα πρωταθλήματα σε συνάρτηση με το ωραιότερο, κατά γενική παραδοχή, ποδόσφαιρο που έπαιξε η Ένωση στην Ελλάδα, τον ανέδειξαν ως τον κορυφαίο προπονητή στην χώρα μας τα τελευταία 20 χρόνια" αναφέρουν οι παλαιές δόξες της "Ένωσης" και καταλήγουν στην ανακοίνωση τους: "Του ευχόμαστε υγεία προσωπική και οικογενειακή και καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσει να κάνει επαγγελματικά. Είμαστε σίγουροι δε, ότι ως ΑΕΚτζής που είναι, θα εύχεται όπως και εμείς να βρει επιτέλους τον δρόμο της."

Πρώτη ανάρτηση: 28/09/2010 - 13.29