Τον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σιμιτζόγλου επισκέφτηκαν την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκ Βαγγέλης Μαρινάκης και οι διευθυντές των αθλητικών εφημερίδων. Παράλληλα η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θέμα που έχει προκύψει από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σχετίζονται με το ποδόσφαιρο.

Δίωρη διάρκεια είχε η συνάντηση τω προέδρων της ΕΠΟ, της Σούπερ Λιγκ και των διευθυντών των αθλητικών εφημερίδων με τον αθλητικό εισαγγελέα, με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα βίας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Όλοι οι παραβρισκόμενοι υποσχέθηκαν στο αθλητικό εισαγγελέα ότι θα χαμηλώσουν τους τόνους ώστε να περιοριστεί η βία, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην παρακολούθηση του διαδικτύου το οποίο χρησιμοποιούν οι φανατικοί φίλαθλοι των ομάδων.

Ο αθλητικός εισαγγελέας τόνισε στους δημοσιογράφους ότι πλέον θα εφαρμόζεται αμέσως η διάταξη του αθλητικού νόμου που προβλέπει αυτόφωρη διαδικασία για όποιον παρακινεί σε πράξεις βίας και μέσω δημοσιευμάτων.

Στο θέμα που έχει προκύψει με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε ανθρώπους που έχουν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο η εισαγγελέας πρωτόδικων Ελένη Ράικου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρτική εξέταση για να αποκαλυφθούν εάν υπάρχουν πιθανά αδικήματα που έχουν να κάνουν είτε με ύποπτους αγώνες είτε με οικονομικά αδικήματα σε βάρος του ΟΠΑΠ. Επίσης στο τμήμα οικονομικού εγκλήματος θα διαβιβαστεί η δικογραφία για τους ύποπτους αγώνες των ελληνικών πρωταθλημάτων που είχαν προέλθει από στοιχεία τα οποία είχε δώσει στην ΕΠΟ η ΟΥΕΦΑ.

Παράλληλα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάλεσε τους εκπροσώπους εβδομαδιαίας εφημερίδας αλλά και τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ για δημοσίευμα που αναφέρει ότι διαιτητής εντοπίστηκε από την συγκεκριμένη υπηρεσία να έχει κερδίσει χιλιάδες ευρώ στο στοίχημα.