Τελικά δεν είναι «Ολυμπιακός και πάσης Ελλάδος» όπως θέλουν να καυχιούνται οι φίλαθλοι της ομάδας του Πειραιά αλλά… «Ολυμπιακός και πάσης Ευρώπης» καθώς ο φανατικότερος φίλαθλος των «ερυθρολεύκων» δεν είναι Έλληνας αλλά ένας Βρετανός από το Στόουκ της Αγγλίας!


Ο Ρομπ Όκλεϊ έχει μετατραπεί από έναν απλό Άγγλο πολίτη και φίλαθλο σε φανατικό φιλέλληνα και οπαδό του Ολυμπιακού! Μάλιστα, έχει «χτυπήσει» δύο φορές τατουάζ στο στήθος το έμβλημα της ομάδας και άλλο ένα στο μπράτσο που γράφει «Gate 7» («Θύρα 7») η οπ��ία είναι και η θύρα σύμβολο των οπαδών του Ολυμπιακού.


Μάλιστα, ο κ. Όκλεϊ έχει αποφασίσει τα επόμενα χρόνια να εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα μας ώστε να απολαμβάνει το κλίμα της, τους ανθρώπους αλλά και… την αγαπημένη του ομάδα!


Ο 42χρονος επισκέφτηκε πρώτη φορά την Ελλάδα πριν από 10 χρόνια και, φυσικά, μαγεύτηκε από την ομορφιά των νησιών, το εύκρατο κλίμα και την απλότητα των ανθρώπων: «Στον πρώτο μου περίπατο στην Ελλάδα, πέρασα από κήπους ανθρώπων εντελώς άγνωστων σε εμένα και μου προσέφεραν φρούτα και λαχανικά. Αυτό είναι κάτι που πολύ σπάνια το συναντάς».


Με τον καιρό ερωτεύτηκε τη χώρα μας και μετέτρεψε σε… έθιμο τις επισκέψεις του στην Ελλάδα. Μάλιστα, αγάπησε την Ελλάδα τόσο πολύ που αποφάσισε να ονομάσει τα παιδιά του με ελληνικά ονόματα: «Ο ένας είναι ο 2χρονος Troy(Τροία) και η άλλη η 12μηνη Theia (Θεία)» τονίζει ο φιλέλληνας κ. Όκλεϊ.


Το… γλυκό «έδεσε» όταν παρατήρησε ότι μια από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας, ο Ολυμπιακός, είχε τα ίδια χρώματα με την αγαπημένη του Στόουκ Σίτι. Ο 42χρονος Βρετανός «απάτησε» την από χρόνια αγαπημένη του ομάδα (τη Στόουκ) και τη θέση της πήρε μια νέα: ο Ολυμπιακός, του οποίου έγινε φανατικός φίλαθλος!


«Σκοπεύω να αγοράσω ένα παραδοσιακό ελληνικό σπίτι και να “απορροφηθώ” από την τοπική κοινωνία. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που έδωσα στα παιδιά μου ελληνικά ονόματα, για να μπορέσουν να εγκλιματιστούν καλύτερα στην Ελλάδα όπου σκοπεύω σύντομα να έρθουμε για μόνιμη εγκατάσταση» δηλώνει ο Άγγλος φιλέλληνας ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν το καλοκαίρι για να πάρουν εισιτήριο για το φιλικό αγώνα του Ολυμπιακού με την Τότεναμ στην Αγγλία…