Αντιδράσεις προκάλεσε τόσο στους φιλάθλους της Ουντινέζε όσο και στον πρόεδρο της ομάδας ο τρόπος που επέλεξε να πανηγυρίσει ο Βιντσέντσο Ιακουίντα το τέρμα κατά της παλαιάς του ομάδας.


Η -νέα ομάδα του Ιακουίντα- Γιουβέντους αντιμετώπιζε την παλαιά ομάδα του ιταλού επιθετικού, Ουντινέζε, εκτός έδρας. Λίγο πριν το 80ολεπτό του αγώνα (και ενώ το σκορ ήταν ήδη 0-3 υπέρ της «Μεγάλης Κυρίας», ο Ιακουίντα πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα με γυριστό σουτ.


Πρώτη του αντίδραση; Να τρέξει προς τις εξέδρες με τα χέρια στα αυτιά υπονοώντας ότι τους έκανε να σωπάσουν με το τέρμα τους.


Ο πρόεδρος της ομάδας του Ούντινε ήταν ο πρώτος που αντέδρασε και ακολούθησαν και οι απλοί φίλαθλοι της ομάδας (που κάποτε αποθέωναν τον Ιταλό επιθετικό) σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και διαδίκτυο.


«Ο Ιακουίντα με απογοήτευσε. Αυτά τα 25 χρόνια δεν έχω ξαναδεί ποτέ τόση ασέβεια προς τους οπαδούς. Τον φέραμε στην ομάδα μας όταν ήταν ένα φτωχό παιδί που αγωνιζόταν στην Καστέλ ντι Σάνγκρο, ομάδα τρίτης κατηγορίας. Τον αναδείξαμε, τον ανεβάσαμε στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο, τον ανταμείψαμε αδρά και ύστερα πήγε στη Γιουβέντους. Δεν έπρεπε να φερθεί έτσι» σημείωσε ο Τζιανπάολο Πότσο, πρόεδρος της Ουντινέζε.


Ο ίδιος ο Ιακουίντα την επόμενη μέρα εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του απέναντι στην ομάδα που «έφαγε ψωμί» και απέδωσε την κίνηση του στον εκνευρισμό λόγω των ύβρεων που ακούγονταν κατ’ αυτού και της μητέρας του: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω τίποτα με τον πρόεδρο ή με κάποιον από την Ουντινέζε. Τους οποίους σέβομαι απεριόριστα. Η χειρονομία μου είχε αποδέκτες τους οπαδούς της Ουνινέζε. Ήθελα να παίξω και να σκοράρω γιατί προσέβαλλαν εμένα και τη μητέρα μου. Σε κάθε περίπτωση θέλω να απολογηθώ σε όλους. Ήταν λάθος ο τρόπος που αντέδρασα και λυπάμαι. Πέρασα μερικά υπέ��οχα χρόνια στο Ούντινε και δεν ξέρω γιατί υπάρχει τόση έχθρα απέναντί μου».


«Θυμού κράτει» λέγανε οι αρχαίοι Έλληνες…