Είναι οι απόλυτοι άρχοντες των πάγκων των δύο αιωνίων στο μπάσκετ όπου, ειδικά φέτος, αναμένεται να δοθεί μεγάλη μάχη για την πρωτιά. Ήδη η φωτιά φούντωσε για τα καλά με αφορμή την μεταγραφή του Σπανούλη στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι.


Ο Ομπράντοβιτς, παρ’ όλα αυτά, δεν θα επιτρέψει μία φιλία ετών, που επισφραγίστηκε και με... κουμπαριά, να χαλάσει από τη μάχη των «αιωνίων».


Ο «Γκαστόνε» -σε συνέντευξη του στη σέρβικη «Vecernje novosti»- παρουσιάστηκε αφενός σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι και φέτος δυνατόςενώ επεσήμανε ότι οι εξαιρετικές σχέσεις του με τον «σοφό» του παγκοσμίου μπάσκετ δεν πρόκειται ν’ αλλάξουν σε κάθε περίπτωση.


«Ο καθένας μας θα κάνει ό,τι μπορεί από την πλευρά του για να νικήσει η ομάδα του, αλλά μετά τους αγώνες η σχέση μας δεν θα αλλάξει» σημείωσε ο πολυνίκης προπονητής των πρασίνων -που συμπλήρωσε αισίως τα 11 χρόνια παρουσίας στον πράσινο πάγκο- επισημαίνοντας ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι.


Κληθείς να σχολιάσει τις μεταγραφές του Ολυμπιακού, ο Ομπράντοβιτς σημείωσε πως «ξέρω, φυσικά, τους παίκτες που απέκτησε ο Ολυμπιακός, αλλά αν δεν δω τις ομάδες να αγωνίζονται δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη».


Αναφερόμενος στον πεντάκις πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκό, ο Ομπράντοβιτς σημείωσε πως «η ομάδα θα είναι σίγουρα δυνατή αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι να φέρουμε όλη την ομάδα στην ίδια φόρμα. Θα έχουμε σε κάθε περίπτωση μία δυνατή ομάδα, σε άμυνα και επίθεση, με παίκτες που θα μπορούν να παίζουν σε υψηλό ρυθμό».