Μια εξαιρετική επιτυχία σημείωσαν τα ελληνικά χρώματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του τζούντο, καθώς η χώρα μας βγήκε 4η στη γενική κατάταξη σε σύνολο 111 χωρών! Στην διοργάνωση, ο Ηλίας Ηλιάδης κατέκτησε το χρυσό στα -90 κιλά και η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα το χάλκινο στα -57 κιλά.

Στις τρεις πρώτες θέσεις βρέθηκαν οι υπερδυνάμεις του αθλήματος, Ιαπωνία, Γαλλία και Κορέα, ενώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πήραν μέρος 847 αθλητές και αθλήτριες.

«Στην ιαπωνική πρωτεύουσα δείξαμε και αποδείξαμε ότι η αγάπη και το μεράκι για το άθλημα, μπορούν να πετύχουν θαύματα. Και τα συγκεκριμένα θαύματα που μεταφράστηκαν σε δύο παγκόσμια μετάλλια, έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες, σε κάθε γωνιά της γης», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Ομποσπονδίας Τζούντο, Αναστάσιος Φυσικόπουλος.

Παράλληλα, ο κ. Φυσικόπουλος συνεχάρη τους αθλητές μας για την προσπάθεια και τα μετάλλιά τους και κατέληξε: «πλέον, εκτός από Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές Ευρώπης, έχουμε την τιμή να διαθέτουμε στις τάξεις μας και Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Το άθλημα απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη αίγλη, ο πήχης ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά και για να διατηρηθούμε εκεί χρειαζόμαστε τη συμβολή όλων όσοι ασχολούνται με τον ελληνικό αθλητισμό».